napnyugta Londonban, fotó: pixabay.com

A brit kormány 330 milliárd fonttal segíti a gazdaságot

A brit kormány 330 milliárd fonttal segíti a gazdaságot

A brit kormány átszámítva 126 000 milliárd forint értékű pénzügyi segítséget nyújt az új típusú koronavírus okozta járvány miatt bajba került üzleti vállalkozásoknak, mindenekelőtt hitelgaranciák formájában. Ezt közölte kedd este Rishi Sunak brit pénzügyminiszter. A segélycsomag a brit hazai össztermék (GDP) 15 százalékával egyenlő.

Sunak, aki Boris Johnson miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatót a Downing Streeten, közölte: bármelyik üzleti vállalkozás, amelynek például ingatlanbérlethez, bérfolyósításhoz, a beszállítók kifizetéséhez vagy készletvásárláshoz készpénzre van szüksége, kormánygaranciával vehet igénybe hitelt kedvező feltételek mellett.

A pénzügyminiszter hozzátette,

ha az igény a most bejelentett 330 milliárd fontnál is nagyobbnak bizonyulna, a kormány kész további forrásokat biztosítani annyi finanszírozási kapacitás felszabadításával, amennyire szükség van.

Rishi Sunak ismertetése szerint a program két fő elemből áll: az egyik a nagyobb, a másik a kis- és középvállalatok likviditási igényeinek fedezésére szolgál.

Kapcsolódó cikkek