Átadták a Hagyományok-Ízek-Régiók díjakat

HÍRIdén is átadták a Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) díjakat szombaton a Vajdahunyadvárában immár ötödik alkalommal megrendezett HÍR-es Íznapokon.

A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum (AMC) eseményén a karcagi birkapörkölt, a vecsési savanyú káposzta, a CHEF almaecet, a Knyihár féle vastag- és vékonykolbász, az Erőss Csaba Miklós által készített kürtőskalács, a szomolyai rövidszárú mézédes cseresznye, a geresdlaki gőzgombóc, a mákos kukoricamálé, valamint a böszörményi lakodalmi béles kapta meg az elismerést.

A nyertesek, mivel megfeleltek a HÍR védjegypályázat támasztotta szigorú követelményrendszernek, ezentúl az elismerésben részesült termékeiken és a kapcsolódó reklámanyagokon használhatják a rangos védjegyet.

A szombaton és vasárnap zajló rendezvény fő célja a Vidékfejlesztési Minisztériumnál 2002-ben elindított Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjteményben szereplő hagyományos és tájjellegű termékek népszerűsítése, valamint terjesztésük támogatása. Az élelmiszeripari bemutató keretében a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum vezérigazgatósága 11 Kiváló Magyar Élelmiszer védjegyes termelő számára is megjelenési lehetőséget biztosít, így az eseményen összesen 45 élelmiszer kiállító, és 15 kézműves termékeket népszerűsítő standot állítottak fel.  A kiállítók közül 15-en már rendelkeznek a HÍR védjeggyel. 2009-2010-ben 17 termelő 50 terméke, tavaly pedig 16 termelő 35 terméke nyerte el a védjegyet.

Kapcsolódó cikkek