fotó: pixabay.com

A tavalyinál is jobb nyarat zárt a Szallas.hu

A tavalyinál is jobb nyarat zárt a Szallas.hu

Ismét sikeres nyári szezont zárt a hazai turizmus és a Szallas.hu: az oldalon leadott foglalások mennyisége 6 százalékkal nőtt 2020 nyarához és 7 százalékkal a járványt megelőző 2019-es nyári szezonhoz képest.
Pénteki közleményük szerint a Szallas.hu oldalon keresztül közvetített bruttó forgalom 20 százalékkal bővült a 2020-as szezonhoz viszonyítva és 25 százalékkal 2019 nyarához képest.

Az átlagos foglalási érték 15 százalékkal nőtt tavalyhoz képest. Ez utóbbi a Balatonon volt a legnagyobb, a foglalások átlagos kosárértéke 99 000 forint volt. Ezt követte a Tisza-tó 81 000 forinttal, a Nyugat-Dunántúl 79 000 forinttal, Észak-Magyarország 70 000 forinttal és az Észak-Alföld 69 000 forinttal. Budapest és vonzáskörzetében 58 000 forint körül alakult az átlagos foglalási érték.

“A Szallas.hu adatai alapján egy főnek egy éjszaka átlagosan 13,8 százalékkal került többe idén nyáron tavalyhoz viszonyítva, országosan”

– mondta Trepess Beatrix, a Szallas.hu PR-menedzsere. Hozzátette, hogy országos viszonylatban az átlagos foglalási ár fejenként egy éjszakára 10 ezer forint volt idén nyáron.

A Szallas.hu-n foglaló vendégek 96 százaléka belföldi úti célt választott, a foglalási darabszám statisztikái alapján a belföldi települések toplistájának élén Siófok, Budapest és Hajdúszoboszló végeztek, majd Eger, Balatonfüred, Hévíz és Gyula következett a sorban.

Kitértek arra, hogy ősszel Budapest, Eger, Gyula, Hajdúszoboszló és Pécs vonzza a legtöbb vendéget a Szallas.hu előfoglalási adatai alapján. Míg nyáron a Balaton térsége volt a legnépszerűbb, ősszel átveszi a vezetést Észak-Magyarország, a foglalások ötöde oda szól.

Kapcsolódó cikkek