fotó: pixabay.com

Magyarország élre törhet a régió turizmusában

Magyarország élre törhet a régió turizmusában

Erről írt a szombati Magyar Nemzet.

A lap kiemelte, hogy a korábban Magyarország előtt járó Ausztria egyelőre a vállalkozások tetemes veszteségeivel küzd. A Magyar Nemzet úgy vélekedett, hogy Magyarország a koronavírus-járvány sikeres kezelése következtében léphetett előrébb a turisztikai ranglistán. A magyar turizmus minden korábbinál nagyobb eséllyel állhat egy komolyabb összefogás élére.

“A hét százalék feletti magyar GDP-bővülés is azt mutatja, hogy jól vizsgázott a kiszámítható, konzekvens járványügyi szabályozás hazánkban. Ausztriá­ban viszont a turizmus nagyon megszenvedte az állandó szabályváltozásokat, amelyek a gazdasági élet szereplőit és az utazókat egyaránt elbizonytalanították”

– jelentette ki a Magyar Nemzetnek a magyar turizmus korábbi ausztriai külképviselet-vezetője.

Kovács Balázs aláhúzta, az osztrákok örülnek, hogy tavasztól szakíthatnak a szigorú járványügyi rezsimmel.

Jelezte, az osztrák közbeszédben a “szabadság napjának” kiáltották ki március 5-ét. Ettől a dátumtól számolják fel teljesen a turizmust sújtó legtöbb járványügyi szabályt és a szigorú ellenőrzéseket.

Kovács Balázs úgy vélekedett, Magyarországnak soha nem volt akkora esélye arra, hogy sikerrel egy összefogás élére álljon a régióban, mint most, az újrakezdés időszakában.

Kapcsolódó cikkek