Folytatódnak a turistaház-fejlesztések a kormány támogatásával

Folytatódnak a turistaház-fejlesztések a kormány támogatásával

A Téry Ödön nemzeti turistaház-fejlesztési programban 2018-ban 6 turista szálláshely kapott 996 millió forint támogatást, míg 2019-ben 20 turista szálláshely újulhat meg 597 millió forint kormányzati támogatásból. Ez derül ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának az Országgyűlés honlapján közzétett írásbeli válaszából.
Szabó Szabolcs, független képviselő arra kért választ, hogy meddig csúszik még a turistaházak felújítása, és lesz-e még felújítás.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára a válaszában azt írta, a kormány fontosnak tartja az aktív turizmus feltételeinek javítását, amelynek köszönhetően az elmúlt években számos új és felújított kilátó, szálláshely, pihenőhely és egyéb közjóléti létesítmény került átadásra.

2010 óta jelentős szemléletváltás történt az aktív és ökoturisztika területén.

Az állami erdőgazdaságok és a nemzeti parkok 2010 óta több mint 100 erdei szálláshelyet építettek vagy hoztak rendbe, 25 új látogatóközpont és 40 új kilátó épült. Hozzátette,

emellett a Kéktúra teljes hosszában megújult, folyamatosan épülnek új vízi megállóhelyek a Tiszán, és idén már több mint 10 000 gyerek mehet vándortáborozni.

Kitért arra, hogy a Hidegkúti Turistaház felújításáról nem mondott le a kormány, az ehhez szükséges forrásokat az Országos Kéktúra útvonal fejlesztése kapcsán fogja biztosítani 70 millió forint értékben.

Kapcsolódó cikkek