Összmagyar nemzeti diákbajnokság Székesfehérváron

Összmagyar nemzeti diákbajnokság Székesfehérváron

A hétvégén, Székesfehérváron rendezi meg az Aranycsapat Alapítvány 250 fő részvételével az összmagyar nemzeti diákbajnokság fedettpályás versenyeinek döntőjét.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Kű Lajos főszervező, az alapítvány elnöke elmondta, tizenharmadik alkalommal mérik össze tudásukat a történelmi Magyarország diákjai, vagyis az Erdélyből, Felvidékről, Délvidékről és Kárpátaljáról érkező fiatalok. Hozzátette: birkózásban, kézilabdában, sakkban és asztaliteniszben versengenek a résztvevők, valamint irodalmi és történelmi vetélkedőn is részt vesznek.

Brájer Éva alpolgármester rámutatott, hogy az önkormányzat azért támogatja a kezdeményezést, mert annak értékrendjével és szellemiségével teljes mértékben egyetért.

Közölte, hogy a diákok pénteken érkeznek Székesfehérvárra, és elsőként a város kultúrájával ismerkednek meg. A szombat reggeli ökumenikus áhítatot követően a nemzeti emlékhelyen koszorúznak, majd megkezdődnek a versenyek a Tóvárosi Általános Iskolában és a Németh László Általános Iskolában, illetve a Honvéd Szondi SE birkózótermében.

Az eredményhirdetés és a díjátadás vasárnap délután lesz.

Kapcsolódó cikkek