Meglepetésekre készülnek a férfiak, nyolc közé jutnának a nők

Meglepetésekre készülnek a férfiak, nyolc közé jutnának a nők

Kedden kezdődik Kolozsváron az asztaliteniszezők idei második Európa-bajnoksága, amelyen ezúttal a csapatok mérik össze erejüket.

A válogatottból kikerült Pergel Szandra körül kialakult botrány után a magyar női együttest Póta Georgina, Madarász Dóra, Nagyváradi Mercédesz és az idei országos bajnok Imre Leila alkotja, míg a férfiaknál Majoros Bence, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és András Csaba kap lehetőséget. A női válogatott a horvátokkal és a honosított kínai játékosokkal felálló portugálokkal küzd majd meg a csoportjában, amelyből csak az első helyezett jut tovább a negyeddöntőbe.

“Jó erőfelmérő lesz ez az Európa-bajnokság”

– idézte a magyar szövetség hírlevele Bátorfi Zoltán szövetségi kapitányt, aki hozzátette, reméli, hogy Póta és Madarász hozza a bő egy hete rendezett Európa Top 16 bajnokságon mutatott jó formáját.

“Azt is remélem, hogy a fiatal játékosok élni tudnak a lehetőséggel. Jó lenne bejutni a legjobb nyolcba, de a csoportot látva ez nagyon nehéz feladat lesz”

– fogalmazott a szakember.

A férficsapat ugyancsak a horvátokkal, továbbá az olaszokkal és a csehekkel találkozik, ebből a csoportból is csak az első léphet tovább.

A magyarok a negyedik kalapból várták a sorsolást, tehát a kiemelés alapján az ő továbbjutásuk számítana a legnagyobb meglepetésnek.

“Mindegyik meccsünket meg tudjuk nyerni, de bármelyiket el is veszíthetjük. Nagyon jó csapatokról beszélünk, de ha kihozzuk magunkból a maximumot, akkor bármelyik ellen lehet esélyünk. A cseheket és az olaszokat is vertük már meg, ami mindenképpen pozitív.”

– mondta Majoros Bence.

“Sokat számít a napi forma, és a mérkőzéseket a tét is befolyásolhatja, amely az ellenfeleket jobban nyomja majd. A papírformát nézve mi vagyunk a leggyengébbek a csoportban, szóval ahogy mondani szokás, az esélytelenek nyugalmával készülünk a meglepetésgyőzelmekre”

– fogalmazott a szövetségi kapitány, Muskó Péter.

A vasárnapig tartó kolozsvári csapat Eb-n a csoportok első helyezettjei jutnak a negyeddöntőbe, ahonnan már egyenes kieséses rendszerben zajlanak majd a küzdelmek. A döntőkre a hét utolsó napján kerül sor.

A program:

kedd:
férfiak, G csoport: Magyarország-Horvátország 10.00

szerda:
férfiak, G csoport: Magyarország-Csehország 10.00
nők, E csoport: Magyarország-Horvátország 19.00

csütörtök:
férfiak, G csoport: Magyarország-Olaszország 10.00
nők, E csoport: Magyarország-Portugália 16.00

péntek:
negyeddöntők 10.00

szombat:
elődöntők 10.00

vasárnap:
női döntő 13.00
férfi döntő 16.30

Kapcsolódó cikkek