forrás: pixabay.com

Egy magyar tehetségnek sikerült

Egy magyar tehetségnek sikerült

Szudi Ádám nyert, Lakatos Tamás viszont kikapott a csoportszakasz szerdai első fordulójában az asztaliteniszezők egyéni olimpiai selejtezőjén, Szarajevóban.
Szudi 23. a kiemelési rangsorban, első ellenfele, a hazai színeket képviselő Nikola Mihailovic pedig holtversenyben az utolsó, így nem okozott meglepetést, hogy a magyar játékos simán, négy szettben diadalmaskodott.

Lakatosra (26.) jóval nehezebb rivális várt a harmadikként rangsorolt osztrák Daniel Habesohn személyében, és ezen a meccsen sem borult a papírforma. A bosnyák fővárosban összesen 79 játékos áll asztalhoz, 36 nő és 43 férfi. A hölgyeknél – akik délután mutatkoznak be – Póta Georgina az ötödik kiemelt, míg Madarász Dóra a 15. a rangsorban.

A tornán 5-5 párizsi kvóta talál gazdára.

A csoportkör után mindkét nemnél 24-en kerülnek az első kieséses táblára, innen a két döntős jut indulási joghoz. A második táblán már csak 22-22 játékos küzd, közülük 3-3 asztaliteniszező szerez kvótát, a két döntős és a bronzmérkőzés győztese. A hatodik kontinentális kvótát a június 11-én nyilvánosságra kerülő világranglista legjobbja kapja. A magyaroknak csapatban nem sikerült kvótához jutniuk, az Ecseki Nándor, Madarász vegyes páros viszont ott lesz Párizsban. Egyesben a szarajevói verseny mellett még a június 18-i ranglista kínál esélyt az indulási jog kiharcolására.

Eredmények (az európai szövetség honlapja alapján):

csoportmérkőzések:

férfiak:
C csoport:
Daniel Habesohn (osztrák)-Lakatos Tamás 4:0 (5, 9, 8, 5)
később:
Lakatos-Arturs Reinholds (lett) 17.00
D csoport:
Szudi Ádám-Nikola Mihailovic (bosnyák) 4:0 (6, 5, 5, 2)
később:
Szudi-Yang Wang (szlovák) 17.00

nők:
E csoport:
Póta Georgina-Jekaterini Tolju (görög) 13.20
L csoport:
Madarász Dóra-Camelia Maranco (moldovai) 16.10

Kapcsolódó cikkek