fotó: pixabay.com

“Lehetetlen játékokat” rendeznek Oslóban

“Lehetetlen játékokat” rendeznek Oslóban

"Lehetetlen játékok" néven rendez Oslo nemzetközi atlétikai viadalt azután, hogy a Gyémánt Liga-sorozat részeként hagyományos keretek között nem kerülhet sor az ottani fordulóra.

A széria honlapja csütörtökön közölte, hogy a korábbiak után két júniusi versenyt elhalasztottak a koronavírus-járvány miatt, így az egyesült államokbeli Eugene-ben, illetve Párizsban nem június 7-én és 13-án, hanem későbbi időpontban kerül sor a GYL-viadalra.

A kettő közé, 11-re tervezték az oslóit, amelyet alternatív módon meg is rendeznek.

A szervezők tájékoztatása szerint zárt kapuk mögött bonyolítják le az Impossible Games néven futó versenyt, melyre így is világsztárokat várnak. A programban szerepel többek között rekordkísérlet, a kétszeres világbajnok Karsten Warholm próbál meg faragni a 400 méteres gátfutás eddigi legjobbján, Kevin Young 1992-ben elért 46.78 másodperces eredményén.

A norvég futó 46.92-énél csak az amerikai rendelkezik jobb idővel. Ugyancsak kiemelkedőnek ígérkezik a világcsúcstartó, fedett pályán 6,18 méterrel rendelkező svéd Armand Duplantis és a korábbi rekorder francia Renaud Lavillenie összecsapása rúdugrásban.

Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség (WA) elnöke gratulált a szervezőknek az ötlethez, és ahhoz, hogy a norvégiai járványügyi szabályok betartásával versenyt rendeznek.

“Nagy örömmel támogatjuk az eseményt a nemzetközi szövetség Gyémánt Liga-versenyekre fordítható alapjából. Egy feltétel azonban van, ez pedig az, hogy a teljes összeg, amellyel hozzájárulunk a elbonyolításhoz, a versenyzők pénzdíját növeli”

– idézte az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal a WA vezetőjét.

A Gyémánt Liga-sorozatban, amely április 17-én Katarban kezdődött volna, már nyolc állomást érint a módosítás.

Kapcsolódó cikkek