ez az ápoló nem volt angyal, forrás: pixabay.com

Nőket díjaznak

A koronavírus-járvány idején a munkájukban helytálló nőket díjazza a Nők Magyarországért Klub idén is. A "Fáradhatatlanul a frontvonalban" címmel megjelentetett felhívásra csütörtöktől bárki bárkit jelölhet - jelentette be Novák Katalin, az egyesület alapító elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, a Design Terminalban.

A családokért felelős tárca nélküli miniszter azt mondta, a díjjal azokat a nőket, “hősöket” kívánják reflektorfénybe állítani, akik – sokszor amellett, hogy a családjukról is gondoskodnak – azért szolgálnak az egészségügyben, az oktatásban, a szociális területen, vagy akár bolti eladóként, hogy mások élete élhetőbb legyen.

“Amikor már mindannyian belefáradtunk abba, hogy nem élhetjük a régi életünket, nem feledkezhetünk el azokról a nőkről, akik továbbra is a frontvonalban dolgoznak értünk, a díjjal nekik mondunk köszönetet”

– hangoztatta Novák Katalin.

A miniszter arra kért mindenkit, keressenek a környezetükben a járvány idején is fáradhatatlanul dolgozó nőket, és jelöljék őket a díjra. Hozzátette: a tavalyi felhívásra csaknem 500 jelölés érkezett, és idén legalább ennyire számítanak. Mint mondta, a jelöltekről most is közönségszavazást tartanak, a fődíjasok pedig – az elismerés mellett – kategóriánként 5-5 millió forintban részesülnek.

A klub idén is számít felajánlásokra, amelyekkel a díjazottak munkáját ismerhetik el. A tavalyi felajánlások között szerepeltek üdülési lehetőségek, wellness hétvégék, belépők kulturális és sportprogramokra.

Bogyay Katalin, a Magyar ENSZ Társaság vezetője, a klub egyik alapítója a díjat fontos üzenetnek nevezte minden magyar és külföldi nő számára. A Magyarországot mintegy huszonöt éve külföldön képviselő diplomata azt hangoztatta, mindig tisztelettel beszélt azokról a női mozgalmakról, nőkről, akik kreativitással, innovációval Magyarországon “mindig megtalálják a megoldást”. Ahol a világban a nők hangsúlyosan részt vettek a koronavírus elleni védekezés megszervezésében, vagy ahol részt vettek a politikában, ahol a kabinetben női miniszterek ülnek és családpolitikával foglalkoznak, sokkal erősebb a szociális háló, a nők

“közös megoldásokat keresnek és nem az ellentétekre építenek”

– mondta.

A Nők Magyarországért Klub honlapján közzétett felhívás szerint olyan nőket kívánnak erkölcsileg és anyagilag is elismerni, akik a koronavírus-járvány idején “bátran, kitartóan és példamutató módon” helytálltak a pandémia terjedésének lassításában, a betegség megelőzésében, kezelésében, a negatív hatások csökkentésében.
Felterjesztéssel élhet gyakorlatilag bárki; magánszemélyek, érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek, szakmai testületek, intézmények ezen az oldalon június 30-áig. A díjra egészségügyi, szociális, oktatási, továbbá egy nyitott, “egyéb” kategóriában lehet jelölni. A Nők Magyarországért Klubot három éve hozták létre polgári értékrendet valló nők az oktatás, a kultúra, a diplomácia, a tudomány és a vállalati szféra területéről, azzal a céllal, hogy bemutassák, mennyi lehetőség rejlik a nőkben – hangzott el a rendezvényen. A klub alapító tagjai között van Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Kapcsolódó cikkek