A kupagyõztes ferencvárosi játékosok a trófeával ünnepelnek, miután 4-3-ra gyõztek a labdarúgó FÖRCH nõi Magyar Kupa döntõjében játszott Ferencváros - Diósgyõri VTK mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. május 16-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Ismét az FTC diadalmaskodott

Ismét az FTC diadalmaskodott

Sorozatban ötödször nyerte meg a női labdarúgó Magyar Kupát a Ferencváros együttese, miután a csütörtöki döntőben 4-3-ra legyőzte a Diósgyőrt.

Az FTC-nek ez volt a sorozatban a hatodik MK-döntője, tavaly éppen a DVTK-t verte 3-1-re.

FÖRCH női Magyar Kupa, döntő:
Ferencvárosi TC-Diósgyőri VTK 4-3 (2-2)
gólszerzők: Csiki (12., 34.), Szabó (70.), Poljak (72.), illetve Barker (38.), Tóth A. (45+1.), Bradic (87.)

Az Új Hidegkuti Nándor Stadionban rendezett mérkőzés első félidejében az FTC kétgólos előnyt harcolt ki, de a hajrában az addig jobbára védekező miskolciak egyenlíteni tudtak.

A kupagyõztes ferencvárosi játékosok ünnepelnek a trófeával, miután 4-3-ra gyõztek a labdarúgó FÖRCH nõi Magyar Kupa döntõjében játszott Ferencváros – Diósgyõri VTK mérkõzésen a budapesti Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2019. május 16-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

A fordulás után ismét a zöld-fehérek irányították a meccset, és a játékrész derekán két perc alatt két gólt szereztek. A Diósgyőr megint a félidő hajrájában vált kezdeményezőbbé, és egy szép góllal felzárkózott, de az egyenlítésre már nem volt lehetősége, így a tavalyihoz hasonlóan vesztesként fejezte be a döntőt.

Kapcsolódó cikkek