„Európa-bajnok” lett focicsapatunk

„Európa-bajnok” lett focicsapatunk

focicsapatKövér László, az Országgyűlés elnöke, Tiba István fideszes képviselő, Csampa Zsolt, az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati intézkedéseit vizsgáló albizottságának elnöke és Bohács Zsolt, fideszes parlamenti képviselő örül a magyar csapat első góljának az Európai országok parlamenti válogatottjainak nemzetközi labdarúgó-tornája döntőjében a Magyarország-Románia mérkőzésen, az Albert Flórián Stadionban, fotó: Kovács Tamás/MTIA magyar csapat nyerte az európai országok parlamenti válogatottjainak futballtornáját. Az együttes a szombati döntőben 5-2-re győzte le román ellenfelét. 

A Ferencváros otthonában, azaz az Albert Stadionban rendezett finálét Kassai Viktor, a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntő játékvezetője dirigálta. A magyarok a négyes torna pénteki elődöntőjében az olaszokat győzték le.

A torna szervezője, kapcsolódva a magyar uniós elnökség programjához, az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága, amelynek elnöke, Bánki Erik a győztes csapat kapusa és kapitánya volt -, valamint a Parlamenti Sportegyesület. Az esemény magyar fővédnöke Kövér László, az Országgyűlés elnöke, nemzetközi fővédnöke pedig Jerzy Buzek, az Európai Parlament elnöke.

Eredmények:

döntő: Magyarország-Románia 5-2

a 3. helyért: Szerbia-Olaszország 2-0

Kapcsolódó cikkek