Ungár Péter: a gazdasági növekedés is indokolná az otthonápolási díjak emelését

Ungár Péter: a gazdasági növekedés is indokolná az otthonápolási díjak emelését

A kormánynak a korábbi ígérete alapján az ország gazdasági teljesítményének növekedése miatt is emelnie kellene az otthonápolási díjakat, valamint más szociális ellátásokat is. Erről beszélt az LMP-s országgyűlési képviselő csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.

Az ellenzéki politikus úgy fogalmazott, Magyarország az otthonápolási díj mértéke alapján sereghajtó a régióban. Példaként említette, hogy míg Romániában 156 ezer forintnak, Csehországban pedig 167 ezer forintnak megfelelő támogatást kapnak a felnőtteket otthon ápolók, addig Magyarországon ezért 58 000 vagy 38 000 forint jár havonta.

Ungár Péter kitért arra, hogy szinte nincs olyan ország a régióban, ahol eltérően kezelnék a gyermekek és felnőttek otthonápolását. A kormány szempontjából megmagyarázhatatlan, hogy

“Magyarországon miért csak a gyermeküket otthongondozók kapnak emelt díjat, amely ugyanakkor szintén elmarad a román, cseh, szlovák és szlovén támogatásoktól”

– fejtette ki az LMP politikusa.

Kérdésre válaszolva közölte, információi szerint az LMP kőbányai szervezete továbbra is a helyi közös ellenzéki polgármesterjelöltet támogatja.

Kapcsolódó cikkek