Ungár Péter: az Északi Áramlat 2 geopolitikai tragédia hazánk számára

Ungár Péter: az Északi Áramlat 2 geopolitikai tragédia hazánk számára

Az LMP-s politikus szerint az Északi Áramlat 2 ellentétes az EU alapértékeivel, a tagállami szolidaritás elvével, hazánk és a V4-ek alapvető geopolitikai érdekeivel.
“Az, hogy a projekt minden EU-s engedélyezési eljáráson és politikai döntéshozatalon – részben az Orbán-kormány támogatásával – keresztülment, bizonyíték az EU vezetésének álszentségére.

Most, hogy az Egyesült Államok Szenátusa jóváhagyta azt a védelmi kiadásokról szóló törvényjavaslatot, amely egyik kitétele szerint szankciókkal sújthatja azon cégeket és magánszemélyeket, akik a Németország és Oroszország között épülő Északi Áramlat 2 földgázvezeték létesítésén dolgoznak, itt az ideje a magyar parlamentnek is cselekednie. Elvárjuk, hogy a hazai jobboldal, akik szerint Oroszország stratégiai szövetséges elmondják, hogy Oroszország itt módszeresen és visszafordíthatatlanul Magyarország érdekeivel ellentétesen cselekedett.

Ebben a magyar jobboldalnak nem kell más álláspontot elfogadnia, mint a szövetséges jobboldali lengyel kormányét.

Elvárjuk, hogy a hazai, radikális EU-párti liberálisok elmondják, hogy Németország megsértette az EU alapelveit, kötelezettségszegési eljárást kellett volna Németország ellen indítani, és az hogy ez átment az EU eljárásain, szégyenletes. Itt az idő a nemzeti egység megteremtésére: ez Magyarországnak geopolitikai tragédia. Ezért ismételten benyújtjuk az Északi Áramlat 2 elleni határozati javaslatát és várjuk hozzá minden párt támogatását” – fogalmazott az ellenzéki képviselő.

Kapcsolódó cikkek