Ungár Péter: klímaterv vagy autógyárak?

Ungár Péter: klímaterv vagy autógyárak?

A képviselő választ vár Trócsányi Lászlótól, hogy a Fidesz az újonnan felálló Európai Parlamentben és Bizottságban továbbra is a német autógyárak érdekeinek képviselője lesz-e, vagy a magyar emberek életét, a tiszta levegőt, egészséges környezetet, és az aszállyal küzdő magyar mezőgazdaság megsegítését tartják fő feladatuknak.

“A Fidesz képviselői továbbra is mellébeszélnek, amikor azt kellene megmagyarázniuk, miért nem támogatják a klímaváltozás elleni küzdelmet.

A nagy szavak viszont elfogynak, amikor éles helyzet van és ilyenkor a Fidesz képviselői a német autógyárak és a klímavédelem közül valahogy mindig az előbbit támogatják.

Cseresnyés államtitkár úr szótárában lehet, hogy van érdemi különbség a vétó és a teljes felpuhítás között, de az eredmény ugyanaz: többek között német és magyar kormányok miatt nem került a 2050-es céldátum a közös európai klímatervbe. E nélkül viszont, amit a tanács elfogadott, hogy ne legyen teljes bukás amit a klímavédelemre tudnak mondani, az egy nagy nulla.

Ezért is van szüksége új vezetésre az Európai Uniónak, hogy végre ne a bürokratikus udvariaskodás folytatódjon, hanem a valódi vállalásokat valódi tettek kövessék.

Az EP választás tétje az, hogy az EU képes lesz-e kikényszeríteni, hogy ne a német autóipari érdekek formálják a klímaváltozással kapcsolatos uniós döntéshozatalt” – írta az LMP képviselője.

Kapcsolódó cikkek