Parlament, forrás: pixabay.com

Párbeszéd, Momentum: hosszú távú megoldásra van szükség

Párbeszéd, Momentum: hosszú távú megoldásra van szükség

Hosszú távú megoldást tart szükségesnek a Párbeszéd és a Momentum annak érdekében, hogy ne lakoltassák ki az egykori Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet (OPNI) területén élőket.

Tordai Bence, a Párbeszéd társelnöke szerdán online sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. évekkel ezelőtt pereket indított, hogy kilakoltassa a korábbi egészségügyi dolgozókat azokból a területen álló szolgálati lakásokból, amelyeket a munkájuk ellentételezéseként kaptak. A terület a külgazdasági és külügyi tárcához, majd a Közép-európai Oktatási Alapítványhoz került, szerdán pedig tárgyalást tartottak volna a kilakoltatási ügyben, de a bíróság hivatalból megszüntette az eljárást.

A képviselő azt mondta, nem szeretik a vagyonkezelő alapítványokat, de úgy látják, hogy pozitív fordulat állt be, amikor a terület az államtól az alapítványhoz került át.

Hozzátette, úgy érzik, hogy hatottak azok a nyílt levelek, amelyeket Hajnal Miklóssal, a körzet momentumos parlamenti képviselőjével közösen fogalmaztak meg és juttattak el a kuratóriumi tagokhoz. Hajnal Miklós a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a magyar állam minden bizonnyal belátta, hogy akkor sem fog sikerrel járni, ha végigviszi ezeket a pereket.

A Momentum budapesti elnöke hosszú távú megoldásként azt javasolta, válasszák le azt a területet, ahol az OPNI dolgozói, illetve hozzátartozóik élnek, a vagyonkezelő alapítvány pedig tartsa meg azt a részt, ahová iskolát terveznek.

Kapcsolódó cikkek