A felújított kastélyokért küzd a Momentum

A felújított kastélyokért küzd a Momentum

A Momentum az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) segítségét kéri ahhoz, hogy ne lehessen magánkézbe adni a felújított kastélyokat. Ez hangzott el az ellenzéki párt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Stummer János azt mondta, hogy a parlament előtt van az a törvényjavaslat, amelynek elfogadása után

“a fideszes elit számára megnyílik majd a lehetőség arra, hogy ingyen és bérmentve juthasson hozzá felújított magyarországi kastélyokhoz”.

A politikus emlékeztetett, hogy a Momentum korábban egy úgynevezett kastélymentő hálózatot hozott létre, több érintett településen is petíciót indított, valamint tüntetéseket szervezett. Ezeket az épületeket az állam kezében kell megtartani, és adófizetői forintokból kell üzemeltetni az adófizetők érdekében – jelentette ki Stummer János. Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese felhívta a figyelmet, hogy 12 kastély felújításához nemcsak hazai, de uniós forrásokat is felhasználtak. Az ilyen támogatási szerződésekben azonban szerepel, hogy ezeket az épületeket nem lehet magánkézbe adni, ezért a Momentum arra kéri az OLAF-ot, hogy vizsgálja meg a törvényjavaslatot, és “segítsen nekünk abban, hogy megállítsuk ezt a rablóprivatizációt” – közölte.

Kapcsolódó cikkek