Kunhalmi Ágnes (archív)

Kunhalmi Ágnes üzent a kormánynak

Kunhalmi Ágnes üzent a kormánynak

Politikai játszmák helyett a Fidesz és a kormány az emberek egészségének megvédésével foglalkozzon. Ezt kérte az MSZP országgyűlési képviselője szerdai online sajtótájékoztatóján.

Sem a teszteléshez, sem a védőfelszerelések beszerzéséhez, sem a munkavállalók, a vállalkozások megsegítéséhez nem kellenek kétharmados szabályok – mondta Kunhalmi Ágnes az MSZP Facebook-oldalán látható videóban.

Szerinte a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet meghosszabbítása a kormány felelőssége, ebben az ellenzék nem tudja és nem is akarja megakadályozni. Hozzátette, a veszélyhelyzet alatt hozott rendeleteket a parlament egyszerű többséggel jóváhagyhatná, de ehelyett a Fidesz olyan felhatalmazást kér, amelyek nem szükségesek a járvány kezeléséhez.

Elmondta, az ellenzék ennek ellenére támogatta volna a koronavírus elleni védekezésről szóló kormányzati törvényjavaslatot, ha abba időkorlát kerül és megteremtik a parlament elektronikus ülésezésének lehetőségét.

A kormánnyal szembeni bizalmatlanságukat az elmúlt tíz év kormányzati politikájával és azzal magyarázta, hogy a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet is évek óta meghosszabbítják, holott a feltételei már nem állnak fenn.

“Attól fél az ellenzék, hogy Orbán Viktor évekig fenntartja a veszélyhelyzetet a járvány gazdasági hatásainak kezelése miatt”

– mondta.

Kunhalmi Ágnes megerősítette a koronavírus-járvány hatásainak enyhítése érdekében tett korábbi javaslataikat, a többi között azt, hogy kapjanak egyszeri 500 000 forintos juttatást az egészségügyi és a szociális dolgozók, hogy legyen nyugdíjemelés, illetve a nyugdíjkorrekciót azonnal fizessék ki, továbbá kapjanak egyszeri 20 000 forintos juttatást azok, akiknek nyugdíja 100 000 forint alatt van.

Javasolta az is, hogy azok az egészségügyi és szociális dolgozók, akik elkapják a koronavírust, ne táppénzt, hanem a teljes bérüket kaphassák meg.
Részvétét fejezte ki a koronavírus-járvány tizedik áldozata hozzátartozóinak.

Kapcsolódó cikkek