Brenner Koloman: a nemzetiségeket is elérte a kormánypárti túlhatalom

Brenner Koloman: a nemzetiségeket is elérte a kormánypárti túlhatalom

A fideszes egypárti túlhatalom látnivalóan már a hazai nemzetiségek ügyét is elérte. Ezt jelentette ki csütörtöki, az interneten is közvetített sajtótájékoztatóján az Országgyűlés alelnöke, a Jobbik országgyűlési képviselője.

“A Fidesz számára minden olyan közösség ellenség, amelyet nem tud manipulálni”

– tette hozzá az ellenzéki politikus.

A soroksári Grassalkovich Antal Általános Iskola előtt tartott eseményen az ellenzéki politikus kijelentette: felháborító és elfogadhatatlan módon a szakminiszter megakadályozta, hogy az országos nemzetiségi önkormányzat átvegye az intézmény működtetését.

“Azt sem támogatta, hogy a hivatalban lévő igazgató vezesse tovább az iskolát”

– tette hozzá.

Brenner Koloman mindkét döntése felülvizsgálatára szólította fel Kásler Miklóst, hangsúlyozva, hogy a hazai németség “lojalitásával, szorgalmával és tehetségével közös hazánknak rendkívül sokat adott”. Sajnálatosnak nevezte, hogy az ügyben hallgat a népcsoport által a parlamentbe választott nemzetiségi szószóló, Ritter Imre, aki

“a szélesebb közvélemény számára nem a hazai németséget képviseli egyre inkább, hanem a fideszes kétharmad őrzőjévé vált”.

A jobbikos politikus arról beszélt, már a 2019-es önkormányzati választás előtt “németellenes kampánnyal szórakoztatta a polgárokat” a kerületben a kormánypárt.

Kapcsolódó cikkek