A zuglói polgármesteren töprengenek a Fidelitasban

A zuglói polgármesteren töprengenek a Fidelitasban

A Fidelitas arra vár választ Karácsony Gergely zuglói polgármestertől, hogy valóban 7 millió forinttal "tapasztotta-e be" a volt jegyzője száját.

Borbély Ádám, a szervezet budapesti elnöke szerdai sajtótájékoztatóján azt mondta: kedden nyilvánosságra került, hogy Karácsony Gergely – a XIV. kerület polgármestereként – a “botrányos parkolási szerződések” miatt rúghatta ki előző jegyzőjét, amelyek napi egymillió forint veszteséget okoznak Zuglónak.

“Vajon hová tűnik ez a rengeteg pénz?”

– vetette fel.

Borbély Ádám Karácsony Gergely már a szerződések aláírásakor tudhatta, hogy baj lesz, mégsem lépett közbe, szerdai hírek szerint pedig a jegyző hétmillió forinttal és titoktartási szerződéssel távozott – jegyezte meg Borbély Ádám.

“Választ várunk Karácsony Gergelytől: valóban hétmillió forinttal tapasztották be a volt jegyző száját? Tényleg azt hitte, hogy a jegyző eltávolítása a megoldás a parkolási botrányra? A szőnyeg alá akarta söpörni a problémát?”

– kérdezte a Fidelitas budapesti elnöke, aki egy jegyzőt formázó, a szájában pénzköteget tartó kartonfigurával szemléltette az esetet. Borbély Ádám szerint az eset újabb bizonyíték arra, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan Zugló vezetésére.

Kapcsolódó cikkek