Barabás Richárd: ha Karácsony nyer, visszaadják a fővárost a budapestieknek

Barabás Richárd: ha Karácsony nyer, visszaadják a fővárost a budapestieknek

A Párbeszéd szerint Tarlós István kilenc év alatt nem tudta bebizonyítani, hogy alkalmas Budapest vezetésére. Ezt mondta egy keddi, fővárosi sajtótájékoztatón a párt szóvivője.

Barabás Richárd úgy fogalmazott, a regnáló főpolgármester rosszul újíttatta fel a metrót, nem vezetett be egységes parkolást, nem zöldítette Budapestet és nem volt képes egy kormánytól független fővárost teremteni.

A politikus azt ígérte, hogy amennyiben az őszi önkormányzati választáson Karácsony Gergely nyer, akkor visszaadják a fővárost az ott élőknek, létrehozzák az úgynevezett csepeli nagyerdőt, csökkentik a tömegközlekedési bérletek árát és kiépítik a külvárosokban a szükséges infrastruktúrákat.

Kérdésre válaszolva azt mondta, az 1-es villamos vonalának megújítása a “sok fekete pont mellett” piros pontként Tarlós István számlájára írható. Hozzátette, hogy

a fonódó villamoshálózat fejlesztése azonban már évekkel ezelőtt elindult, ennek egyik eleme valósul meg most.

Barabás Richárdot kérdezték arról, hogy Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt egy internetes bejegyzésben hazugsággal vádolta Karácsony Gergelyt. A szóvivő azt felelte, hogy Puzsér Róbert az ellenzéki előválasztáson elmondhatta volna a véleményét, de nem tette meg.

“Örök kritikusnak, örök háborgónak, örök hisztis gyereknek”

maradni természetesen lehet, de ez nem politikai pozíció – tette hozzá.

Arról is faggatták, hogy a múlt héten létrejött hatpárti ellenzéki megegyezés ellenére a Jobbik az V. kerületben saját polgármester-jelöltet készül állítani. Válaszában hangsúlyozta, hogy már az együttműködés bejelentésekor jelezték, van még néhány vitás pont, amit rendezniük kell.

“A végcél az, hogy mindenütt egy jelölt álljon szemben a Fidesz jelöltjével, lehet, hogy eggyel több lépést kell megtenni, hogy eljussanak eddig a célig”

– mondta.

Kapcsolódó cikkek