Rozgonyi Zoltán: Karácsony Gergely mindenki becsapott a Pillangó parkkal

Rozgonyi Zoltán: Karácsony Gergely mindenki becsapott a Pillangó parkkal

Erről beszélt a Fidesz-KDNP zuglói frakcióvezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A XIV. kerület alpolgármestere arra hívta fel a figyelmet, hogy a zuglói beruházásokban összességében több fát vágtak ki, mint a Liget projektben, és az utcai fasorok pótlása több évtizedig is eltarthat. Megjegyezte azt is, hogy Tarlós István (Fidesz-KDNP) főpolgármester az elmúlt öt évben több fát ültetett Zuglóban, mint Karácsony Gergely, aki most az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje.

A Pillangó parki beruházásról azt mondta, hogy az “háromszoros túlárazással” újul meg, mert a költségek 250 millió forintról 680 millió forintra nőttek.

Karácsony Gergely közösségi tervezést ígért, de aztán semmibe vette az emberek véleményét, “össze-vissza módosítgatta a terveket”, és végül mindenkit becsapott a beruházással – mondta.

“Becsapta azokat, akiknek több zöldfelületet ígért, becsapta a képviselő-testületet, amikor a költségekről beszélt és becsapta az ott élőket is, akik egészen másképp képzelték el parkjuk jövőjét”

– tette hozzá.

Szerinte a zuglói Pillangó park egy tipikus szocialista nagyberuházássá vált, ahol a térkő mennyisége fontosabbá vált, mint az emberek véleménye.

A zuglói képviselő-testület Fidesz-KDNP frakcióvezetője szerint Karácsony Gergely alkalmatlanságáról árulkodik, hogy polgármestersége idején egyetlen új érdemi közterület-fejlesztésbe kezdett bele a zuglói önkormányzat, de ez a beruházás is botrányoktól hangos.

Kapcsolódó cikkek