A Jobbik szerint a kormány nem gondolja komolyan bevándorlásellenes csomagját

A Jobbik szerint a kormány nem gondolja komolyan bevándorlásellenes csomagját

Emlékeztetett arra, hogy egy hete bejárásra hívta Orbán Viktor miniszterelnököt a Mol gyárához, ahová háromezer, a hírek szerint “ki tudja, mennyire hithű keresztény” török vendégmunkásnak építenének konténervárost.

“Gyáva ember az, aki nem mer eljönni egy szembesítésre, sunyi és hazug ember az, aki eltitkolja, és Orbán Viktor ezt tette, hogy az ő hétpontos bevándorlásellenes akciótervének valójában van egy nyolcadik pontja is. Ez az eltitkolt nyolcadik pont úgy hangzik, hogy az első hét pontot nem gondoltuk komolyan”

– jelentette ki az ellenzéki politikus.

Szerinte miközben a kormány azzal kampányol, hogy Brüsszel és Soros György támogatja a migrációt, Orbán Viktor engedélyével és a magyar kormány 12 milliárd forintos támogatásával érkezik ez a háromezer vendégmunkás az országba.

“Orbán Viktor az, aki a megalázó fizetésekkel elüldözi a magyarokat, és ő az, aki 12 milliárdos támogatásból betelepíti a törököket”

– fogalmazott Jakab Péter, aki szerint Magyarországon jelenleg államilag finanszírozott lakosságcsere zajlik.

Hangsúlyozta, a Jobbik a keleti vendégmunkások helyett nyugati béreket akar, ennek eszköze pedig a párt által javasolt, a fizetéseket a gazdagabb tagállamokéhoz közelítő bérunió és az Európai Unión kívülről érkező munkások arányát korlátozó magyar kvóta, valamint az utóbbit nem teljesítőkre kivetett idegenrendészeti különadó.

“Magyarország nem a konténervárosok országa kell, hogy legyen, nem ukrán meg török vendégmunkásokra van itt szükség, hanem megfizetett magyar munkavállalókra”

– mondta.

Kapcsolódó cikkek