Ezzel foglalkoznak most a Jobbikban

Ezzel foglalkoznak most a Jobbikban

A szennyvíziszap-behozatal szabályainak szigorítását kezdeményezte országgyűlési határozati javaslatban két jobbikos képviselő.

Pénteki sajtótájékoztatóján egyikük, Nunkovics Tibor elárutla, a céljuk az, hogy külföldi cégek ne tekinthessenek Magyarországra úgy, mint Európa szemétlerakójára, ahol minden további kezelés nélkül megszabadulhatnak a hulladéktól.

Példaként említette, hogy csak tavaly 41 ezer tonna szennyvíziszap érkezett Horvátországból, miközben a semlegesítés technológiájáról nincsen európai norma, ami magyarázhatja, hogy több országból is szállítanak ide az anyagból.

Hangsúlyozta, a szennyvíziszap higanyt, hormonmaradékokat és mikroműanyagot tartalmaz, ezért is van szükség a szabályok szigorítására, valamint annak áttekintésére, hogy mostanáig mennyi anyagot hoztak Magyarországra, és azoknak mi lett a sorsa.

A jövő évi költségvetésre vonatkozó kérdésre válaszolva Nunkovics Tibor kijelentette, az előrelépések dacára “ez nem az emberek költségvetése”, mivel szerinte nem irányoz elő a tavalyinál több pénzt az oktatásra, az egészségügyre vagy a korrupció elleni harcra.

Kapcsolódó cikkek