Gyöngyösi Márton, a Jobbik EP-listavezetõje sajtótájékoztatót tart az Országgyûlés Irodaházában az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án, fotó: Kovács Tamás/MTI

Szerdán dől el, ki lesz a jobbikos EP-képviselő

Szerdán dől el, ki lesz a jobbikos EP-képviselő

Ezt mondta vasárnap éjjel, a választási végeredmény nyilvánosságra hozatala után tartott sajtótájékoztatón Gyöngyösi Márton, a Jobbik európai parlamenti (EP-) listavezetője, elnökhelyettese.

“A Jobbiknak soha nem látott nyomás alatt kellett egy sorsdöntő kampányt lefolytatnia”

– jelentette ki, olyan nyomásról beszélve, amelyet szerinte egyetlen másik politikai közösség sem élt volna túl.

“Van egy kész programunk, és alternatívát kínálunk Orbán Viktor programjával szemben”

– fogalmazott Gyöngyösi Márton, a migráció elleni valódi védelmet, ennek érdekében a határzár mellé határőrséget ígérve. Hangsúlyozta, hogy konszenzusos alapon az egész Európai Uniónak védelmet nyújtó megoldást kell találni.

Az utóbbi években Magyarországra “eresztett” migránsok átvilágítását, szükség esetén kitoloncolásukat ígérte, a magyarok elvándorlásának megállítására pedig az azonos munkáért hasonló bért kínáló bérunió megteremtését nevezte szükségesnek.

Utóbbihoz új kohéziós politikát szorgalmazott, arra az esetre pedig, ha a magyar vádhatóság nem üldözi a korrupciót, az európai ügyészséghez való csatlakozás melletti kiállást.

Szövetségeseket fogunk keresni, konszenzusra fogunk törekedni, hogy a magyar nemzeti érdekek révbe jussanak és európai megoldások szülessenek – fogalmazott.

Jakab Péter, a párt szóvivője arról beszélt, történetének legnehezebb évén van túl a párt, amely ellen a karaktergyilkosság, a propagandahazugság, a bomlasztási kísérletek, a számvevőszéki büntetés és a plakátolási lehetőség elvételének eszközét is bevetette a Fidesz.

“Az már önmagában győzelem, hogy a Jobbik itt van, él és küzd Magyarországért”

– jelentette ki, hozzátéve, a párt a szükséges korrekciókat végrehajtva, megújulva megy neki az őszi önkormányzati választásnak, a rezsim elleni küzdelem következő menetének.

Kapcsolódó cikkek