Jakab Péter: a kormánypártok minden egyes dolgozótól elvettek egymillió forintot

Jakab Péter: a kormánypártok minden egyes dolgozótól elvettek egymillió forintot

A jobbikos politikus arról beszélt a parlamentben, hogy a kormány, amely szerint az ország jobban teljesít, titkolja a szegénységet, és szerinte félnek attól. hogy kiderül, hogy a kormánypártiak gazdagodása és az ország elszegényedése között szoros összefüggés van. Szerinte ma az előrejutás fokmérője Orbán Viktor személye; akit ő támogat, az Mészáros Lőrinc-i képességekkel is milliárdos lehet. Mindehhez azt is hozzátette, hogy a kormányfő elintézi az egészet annyival, hogy üzleti ügyekkel nem foglalkozik.

Jakab Péter úgy értékelt, a kormánypártok 2010 óta a korrupcióval minden egyes dolgozótól – a fideszesektől is – elvettek egymillió forintot. Az elnöklő politikus szerint a képviselő nemcsak a Ház méltóságát, hanem valamennyi magyar embert megsértett.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára azt mondta, statisztikák szerint 2013-17 között több mint 900 000-rel csökkent a szegénység kockázatának kitettek száma. Azt kérte, ha fontos a Jobbiknak a béremelés, ne akarja Brüsszelre bízni a bérek meghatározását és támogassa a kormány adócsökkentési javaslatait.

Úgy értékelt, a Jobbik álláspontja “mákszemnyit” sem különbözik a baloldali felszólalásoktól; szerinte a Jobbik nem néppártosodik, politikai hulliganizmust folytat. Miért lenne vonzó az ilyen viselkedészavaros politizálás? – firtatta.  Hozzátette, a magyarok nem a folyamatos balhékeresést szeretik, hanem a következetes munkát. Hangsúlyozta, a felszólalás sokadik bizonyítéka a Jobbik krónikussá váló identitászavarának. Közölte, a kormány tevékenységét megerősítették a választók az európai parlamenti választáson, a Jobbik azonban látványos szabadesésben van. Meddig élnek vissza saját választóik türelmével? Addig, amíg “Gyurcsány Ferenc tűzénél melegednek”, erre nem lesz könnyű válaszolni – hangoztatta.

Kapcsolódó cikkek