Jakab Péter: Meg kell állítani a lopást

Jakab Péter: Meg kell állítani a lopást

A korrupció megállítását és az ellopott pénz visszaszerzését nevezte az európai parlamenti (EP-) választás egyik tétjének pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Jobbik frakcióvezető-helyettese és EP-képviselőjelöltje.

Szerinte a voksoláson a választóknak arról is nyilatkozniuk kell,

“szeretnének-e még több pénzt adni a Fidesznek, szeretnének-e még több pénzt adni az Orbán-családnak és az Orbán-haveri körnek”.

Arról beszélt, hogy az elmúlt 9 év kormányzásának két fő eredménye, hogy az Európai Unió második legszegényebb nemzete lettünk, Mészáros Lőrinc pedig – dollármilliárdosként – az ország leggazdagabb emberévé vált; ez a két tény pedig összefügg. A magyar kormány pofátlanul kizsebeli a magyar adófizetőket, és a tőlük elvett pénzt szétosztja az “Orbán-haveri kör” között – jelentette ki, mondván, 2010 óta a túlárazott közbeszerzésekkel minden dolgozó zsebéből egymillió forintot vett ki a kormány.

“Nem azé a pénz, aki ellopta, hanem aki megdolgozott érte”

– fogalmazott Jakab Péter, aki szerint

“Magyarországon a lopás nem rendszerhiba, hanem a rendszer maga”.

Egy kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus kijelentette,

“Orbán migránshulláma elérte Magyarországot, ezt a karavánt pedig meg kell állítani, hiszen az országnak nem olcsó keleti vendégmunkásokra, hanem jól megfizetett magyar dolgozókra van szüksége.”

Egy másik kérdésre azt közölte: őszintén bízik abban, hogy a Jobbikot ki nem hagyva jön létre a fővárosi kerületekben egy olyan együttműködés, hogy “egy egy ellen” küzdhessenek meg az ellenzéki polgármesterjelöltek a kormánypárti indulókkal.

Kapcsolódó cikkek