Szijjártó Péter: a magyar kormány nem hátrál

Szijjártó Péter: a magyar kormány nem hátrál

A kormány egy lépést sem hátrál, minden erejével védi Magyarország biztonságát. Így reagált a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn a francia kormány európai ügyekért felelős miniszterének nyilatkozatára.

Nathalie Loiseau a L’Obs magazinnak adott interjújában azt mondta, történelmi harcot kell vívni a magyar kormány ellen, Magyarország ugyanis rossz úton halad és meg kell állítani az európai radikálisokat. Szerinte Magyarországon veszélyben van a jogállamiság: problémás a sajtópluralizmus kormányzati redukálása és fenyegetett helyzetben van a bírói rendszer is. Szijjártó Péter közleményében azt írta, a francia kormány minisztere nyíltan lenézi és támadja Magyarországot.

“A francia politikus meg akarja mondani a magyar embereknek, hogy hogyan kell élniük, nem hajlandó elfogadni, hogy a magyarok demokratikus választáson egymás után harmadszor szavaztak nagy többséggel Orbán Viktor és kormánya mellett”

– tette hozzá.

A külügyminiszter hozzátette, a bevándorláspárti francia miniszter progresszívnek, haladónak nevezi saját magukat, a magyarokat pedig nyilvánvalóan lemaradónak tartja. Úgy tűnik, a francia kormány meghaladottnak gondol olyan értékeket, mint a biztonság, a határvédelem, a keresztény kultúra, a magyarok azonban ragaszkodnak ezekhez, és nem szeretnének

“beleszáguldani egy szakadékba, amelybe az úgynevezett haladók rohannak igen nagy sebességgel”

– fogalmazott Szijjártó Péter.

Közölte, valóban történelmi harc zajlik, a magyar kormány azonban felveszi a kesztyűt, és egy lépést sem hátrál a harcban, minden erejével megvédi Magyarország biztonságát akkor is, ha túlerővel találja szembe magát, Magyarország ugyanis nem Franciaország gyarmata.

“A csatát az európai emberek fogják eldönteni a jövő évi európai parlamenti választáson”

– jegyezte meg a miniszter.

Kapcsolódó cikkek