Magyar-andorrai: Rossi két támadóval kezd szerdán

Magyar-andorrai: Rossi két támadóval kezd szerdán

Két csatárral küldi pályára csapatát szerdán, az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Az olasz szakember keddi online sajtótájékoztatóján elmondta, semmiképpen sem szabad lebecsülniük az andorrai együttest, különösképpen a jelenlegi helyzetben, amikor a gárda szeretné elfelejtetni az előző két mérkőzésen történteket. A tréner kiemelte, a legfontosabb a győzelem, valamint szeretnének jó teljesítményt is nyújtani, és ha ez több góllal is párosul, azt pluszként fogja fel.

Marco Rossi megjegyezte, az elmúlt két napban nem a megszokott rutin szerint dolgoztak, számoltak az angolok és az albánok elleni vereség hatásával.

Hozzátette, sokat beszélgetett a szakmai stáb a futballistákkal, akiknek reményei szerint sikerült megfelelően feldolgozniuk a történteket, és így szerdán képesek lesznek legjobbjukat nyújtani. Marco Rossi leszögezte, egy jóval támadóbb szellemű csapatot küld majd a pályára szerda este és várható néhány taktikai változás is, például az biztos, hogy két támadóval kezdi a találkozót a válogatott.

A szövetségi kapitány az angoloktól és az albánoktól elszenvedett vereségekről elmondta, előbbivel alapvetően kalkulálni lehetett – a 4-0-ra elvesztett találkozón az első bekapott gól megtörte a csapatot -, az elbasani összecsapás viszont sok kivetni valót hagyott maga után, de a vereségekből sokkal többet lehet tanulni, mint a győzelmekből.

Nagy Ádám, a Pisa középpályása elmondta, rendkívül dühösek voltak magukra az albánok elleni összecsapást követően, viszont társaival együtt levonták a következtetéseket. Hozzátette, Andorra ellen meg kell mutatniuk, miért is szurkolt nekik egész Magyarország nyáron az Európa-bajnokság alatt. A futballista kiemelte, nem akarják lerombolni azt, amit az elmúlt időszakban felépítettek – ami a szurkolók növekvő szeretetével járt -, éppen ezért Andorra ellen egy domináns, jó játékkal kell kiszolgálni a közönséget és saját magukat, meg kell mutatniuk, hogy vissza tudnak találni a helyes útra. Nagy Ádám megjegyezte, csakis a győzelem elfogadható, amellyel még versenyben maradnának a pótselejtezőt érő második helyért.

A Puskás Arénában szerdán 20.45 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szlovén Rade Obrenovic lesz.

Kapcsolódó cikkek