Bemutatják a Müpa Zeneműpályázat díjnyertes alkotását

Bemutatják a Müpa Zeneműpályázat díjnyertes alkotását

Az Átlátszó Hang Újzenei Fesztiválon mutatják be pénteken a Müpa Zeneműpályázat díjnyertes alkotását, Virág Anna Virág Therapy of a Bipolar Bear című kamarazenekari művét.

“A Therapy of a Bipolar Bear a MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekar előadásában, Ajtony Csaba vezényletével hallható. A koncertet a Müpa Home online közvetítéssorozatában élőben követhetik a nézők a Müpa weboldalán”

– közölte az intézmény csütörtökön.

A koncert Franz Schubert Rosamunda című színpadi kísérőzenéje legismertebb részeinek – a három közjátéknak – három ma élő zeneszerző  átdolgozásával kezdődik, majd Mirela Ivicevic és George Enescu művével folytatódik. Ősbemutatóként hangzik el Illés Márton és Virág Anna Virág kompozíciója, a koncertet Alexander Schubert alkotása zárja.

A Bécsi Zeneakadémia volt hallgatói 2007-ben alapították a MIKAMO Közép-Európai Kamarazenekart, amely a koncerteket összművészeti alkotásokként fogja fel.

Az együttes a mai zeneszerzőkkel való együttműködése mellett bemutatja a 20. századi közép-európai zene, valamint a historikus repertoár a mai zenére jelentős hatást gyakorolt műveit is. A Müpa 2020 decemberében lezárult zeneműpályázatán 48 zeneszerző és alkotótársaik 54 műve kapott díjat. A koncert az Átlátszó Hang Fesztivál és a Sonus Alapítvány együttműködésében, a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával valósul meg.

Kapcsolódó cikkek