illusztráció, fotó: pixabay.com

Megint egy nagyon jó éven van túl a magyar turizmus

Megint egy nagyon jó éven van túl a magyar turizmus

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal bővült tavaly, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az emberek a szálláshelyeken átlagosan 46 830 forintot fizettek, az úticélokat tekintve pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek. Ez olvasható a Szállás.hu oldalon.

A szállásfoglaló oldal adatai szerint

a szálláshelyek közül az apartman, a vendégház és a panzió volt a legnépszerűbb,

a vendégéjszakák többsége ezekbe a kategóriákba szólt. Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere elmondta, hogy az átlagos foglalási érték a 2017-ben mért 44 178 forintról, 2018-ra 46 829 forintra nőtt.

Bár a legtöbb szállástípusnál emelkedett a foglalási érték, a 4-5 csillagos hoteleknél 8 százalékos volt a csökkenés.
fotó: pixabay.com

A SZÉP-kártyás fizetéseknél a vendégek jellemzően 76 183 forintot fizettek a szállásokért, ez 26 százalékos növekedés 2017-hez képest. A weboldal foglalási statisztikái szerint a megyék közül Pest, Somogy és Heves, a települések közül pedig Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló mellett Szeged, Gyula, Pécs, Balatonfüred, illetve Zalakaros és Hévíz voltak a legnépszerűbbek.

A turisztikai attrakciók közül a legnagyobb érdeklődés az egri vár, a Miskolctapolca Barlangfürdő, a Zalakarosi Fürdő, a Festetics-kastély és a Harkányi Gyógyfürdő iránt volt.

Keresztes Nóra arról is beszélt, hogy a szomszédos országokba utazók többsége Zakopane-t, Krakkót, Szovátát és Torockót kereste fel. Az adatok szerint a magyarok körében idén is Budapest, Hajdúszoboszló, Eger és Zalakaros a legnépszerűbb úticél.

Kapcsolódó cikkek