fotó: pixabay.com

Rekordévet zártak az egriek

Rekordévet zártak az egriek

Egerben a vendégéjszakák száma közel 5,5 százalékkal bővült az előző évhez képest. Erről beszélt a város polgármestere pénteken.

Habis László tájékoztatása szerint 2018-ban mintegy 666 000 vendégéjszakát regisztráltak a hevesi megyeszékhelyen, ez több mint 34 000-rel haladta meg az egy évvel korábbi adatot.

“A bővülés 2013 óta töretlen, öt év alatt 64 százalékos”

– mondta, majd hozzátette, hogy ez idő alatt a vendégéjszaka száma 2,3-ról 2,9-re emelkedett. Ismertette, hogy a szállodák 54 százalékot meghaladó arányban részesültek a tavalyi teljesítményből, ám az egyéb szálláshelyek mennyisége és jelentősége is növekvő,

ma már több mint 530 nyilvántartott szálláshely működik a városban.

A vendégforgalmon belül a külföldiek aránya 2018-ban 30 százalék körül volt. A lengyel vendégek 35 százalékkal részesedtek a külföldiek között, emellett növekedést sikerült elérni a cseh relációban, valamint az Ázsiából, Észak-Amerikából érkező vendégek körében.

A mutatókból kiderül, hogy Eger az év minden időszakában vonzó utazási célpont.

A tavalyi év után csaknem 240 millió forint idegenforgalmi adó folyt be a városhoz, 2017-ben 226 millió forint volt ez az összeg. A polgármester szerint a sikerhez nagyban hozzájárult, hogy 2018-ban útjára indult Eger önálló turisztikai honlapja, a visiteger.com, amely négy nyelven ad hasznos és naprakész információt az érdeklődőknek a városról, a látnivalókról, programokról, akár személyre szabott ajánlatokat nyújt. Eger megtalálható jelentős nemzetközi portálokon is.

Kapcsolódó cikkek