fotó: pixabay.com

Tímár Krisztián: mindenféle nemzetközi siker fontos a magyar labdarúgásnak

Tímár Krisztián: mindenféle nemzetközi siker fontos a magyar labdarúgásnak

Az U19-es labdarúgó-válogatott szövetségi edzője szerint az Európa-bajnoki selejtező elitkörében már nincsenek könnyű ellenfelek, de sikerült elkerülniük a nagy neveket és a "halálcsoportot" a szerdai sorsoláson.
A szakember az M4 Sport Sporthíradójában pénteken kiemelte, a csoport favoritja egyértelműen az első kalapból sorsolt Törökország.

“Mindenféle nemzetközi siker nagyon-nagyon fontos a jelenlegi magyar labdarúgásnak, mert mind építőleg hat. Bízom benne, hogy a játékosok egyéni karrierjében is olyan lökést adhat, ami megmutatja, hogy van bennük potenciál, alkalmasak arra, hogy magas szinten teljesítsenek, és a jövő magyar válogatottjai lehetnek”

– jelentette ki Tímár Krisztián, akinek csapata a Gyirmóton és Győrben rendezett selejtezőt Észtország, Ausztria és Fehéroroszország előtt megnyerve jutott tovább.

A korosztályos Eb-re az elitkör hét csoportjának győztese jut ki. Magyarország ellenfele Törökország mellett Izrael és Skócia lesz a jövő tavaszi minitornán, amelyet hazai közönség előtt játszhat majd. Az U19-es Eb-t 2022. június 20. és augusztus 2. között rendezik Szlovákiában.

Kapcsolódó cikkek