forrás: pixabay.com

Simán győzött a listavezető

Simán győzött a listavezető

Az éllovas Ferencváros 4-0-ra győzött a Budafok vendégeként vasárnap a labdarúgó OTP Bank Liga 27. fordulójában.
Az FTC ezzel sorozatban 12. bajnokiján maradt veretlen, öt döntetlen mellett ez volt a hetedik sikere.

OTP Bank Liga, 27. forduló:

Budafoki MTE-Ferencvárosi TC 0-4 (0-0)

Budafok, zárt kapus, v.: Farkas
gólszerzők: Uzuni (55., büntetőből), Boli (61.), Sigér (88.), Haraisvili (90.)
sárga lap: Huszti (54., 57.), illetve Tokmac (57.), Isael (85.)
piros lap: Huszti (57.)

Budafok:
Bese – Huszti, Nikolics, Romic, Medgyes – Lőrinczy (Takács 65.), Oláh – Kulcsár (Iharos 60.), Csonka, Skribek – Kovács (Fekete 81.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics (Wingo 79.), Blazic, Botka, Civic – Haratin, Lajduni – Mak (Isael 64.), Tokmac (Sigér 63.), Uzuni (Haraisvili 71.) – Boli (Baturin 70.)

A kezdés után a zöld-fehérek ragadták magukhoz az irányítást, s az első félidő alatt végig fölényben játszottak, ugyanakkor hiába jutottak el néhányszor helyzetig, gólt nem tudtak szerezni.

A második félidőt is az FTC kezdte jobban, komoly nyomás alá helyezte a hazaiakat, ennek pedig kevesebb mint tíz perc után meg lett az eredménye, amikor Huszti kezezéséért büntetőhöz jutott, Uzuni pedig értékesítette a 11-est. A sok hiányzó miatt eleve nehéz helyzetben lévő budafokiak a gólhátrány után szinte azonnal emberhátrányba is kerültek, Huszti ugyanis kakaskodásért megkapta második sárga lapját, ami gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A ferencvárosiak növelték előnyüket, majd a lefújásig még kétszer eredményesek voltak.

Az FTC így a két csapat ötödik élvonalbeli mérkőzésén is legyőzte a Budafokot, mely ellen a mostani kiírásban decemberben 2-1-re, majd januárban 3-0-ra nyert.

Kapcsolódó cikkek