forrás: pixabay.com

Katona Mátyás: nem a bennmaradásért harcolunk, hanem a dobogóért

Katona Mátyás: nem a bennmaradásért harcolunk, hanem a dobogóért

Az OTP Bank Ligában szereplő Fehérvár FC labdarúgócsapatának középpályása szerint nem a kiesés elkerülése a céljuk, hanem a bajnoki dobogó.

“Nem úgy kezdődött a szezon, ahogy szerettük volna, talán az ötödik fordulóban volt az első győzelmünk, így abszolút pozitívum, hogy ennyire fel tudtunk kapaszkodni és 30 pontot szereztünk”

– mondta a klub honlapjának adott interjúban a 23 éves játékos,

majd hozzátette, a saját teljesítményét tekintve van még hova fejlődnie, de tudott javítani a statisztikáin.

A csapatról elmondta, hogy egy nagyon erős magyar mag alakult ki Fehérváron, és azok a játékosok is kiemelkedően teljesítenek, akik eddig valamiért nem tudtak, ezért fontosnak tartja, hogy a téli felkészülést követően “még egy lapáttal rátegyenek”, mert a szezon tavaszi részében dőlnek majd el a végső helyezések.

“Mi nem a kiesés elkerülését tűztük ki célul, mivel teli vagyunk válogatott játékossal, így nem a bennmaradásért harcolunk, hanem a dobogóért. Ez az alap, úgy kell játszani hazai pályán, hogy senki se szeressen ide jönni”

– hangsúlyozta a hét gólnál járó Katona, és megjegyezte, egy jó felkészüléssel bármi benne lehet a pakliban.

A Fehérvár alapembere szerint mindenkinek az a célja, hogy válogatott legyen, így neki is, de nem idegeskedik emiatt, mivel ha jönnie kell, akkor majd úgy is megérkezik a meghívó a nemzeti csapatba.

A 30 pontos székesfehérváriak a tabella harmadik helyéről várják a bajnokság februári folytatását.

Kapcsolódó cikkek