fotó: pixabay.com

Zalaegerszegi döntetlennel kezdett a Fehérvár

Zalaegerszegi döntetlennel kezdett a Fehérvár

A legutóbb ezüstérmes MOL Fehérvár FC 3-3-as döntetlent játszott szombaton Zalaegerszegen a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es idényének első fordulójában.

Az elmúlt szezon utolsó fordulójában is egymással játszott a két együttes, akkor is megosztoztak a pontokon.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

ZTE FC-MOL Fehérvár FC 3-3 (2-2)
Zalaegerszeg, 4375 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Babati (2., 75., a másodikat 11-esből), Szépe (16.), illetve Evandro (11.), Nikolics (44., 61., az elsőt 11-esből)
sárga lap: Bobál (34.), Könyves (66.), illetve Hangya (38., Evandro (45+3.), Stopira (73.)

ZTE FC:

Demjén – Tanasin, Szépe (Zivko, 53.), Bobál D., Gergényi (Kovács B., 68.) – Sankovic, Lesjak, Bedi – Szánthó (Dragóner, 76.), Babati, Könyves

MOL Fehérvár FC:

Kovácsik – Bolla (Petrjak, a szünetben), Musliu, Stopira, Hangya – Pátkai, Houri – Nego, Evandro (Hodzic, 81.), Bamgboye – Nikolics (Zivzivadze, 62.)

Nagy védelmi hibát kihasználva a ZTE már a második percben vezetést szerzett, de a Fehérvár gyorsan egyenlített. A vendégcsapat védelme a folytatásban is többször bizonytalankodott, így egy nagy bedobás után megint a hazaiak kerültek előnybe az első negyedóra végén. Nem volt meg a lendület a székesfehérváriak játékában, illetve stabilan, szervezetten védekezett, eredményesen szűrte meg ellenfele támadásait a ZTE. A félidő nagy részében kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, kevés jól felépített támadás futott végig, a gyors gólváltást követően már nem akadtak helyzetek. A szünet előtt mégis egyenlített a Fehérvár: a Bamgboye buktatásáért megítélt büntetőt Nikolics értékesítette.

A pihenőt követően kicsit nagyobb sebességre kapcsolt a Fehérvár, amely Nikolics nagyszerű tekerésével előnybe került, de a továbbra is mozgalmas mérkőzésen, megint jött az egyenlítés, ezúttal a hazaiak kaptak büntetőt, melyet Babati lőtt be. A folytatásban is maradt az élénk iram, az eredmény azonban nem változott.

A vendégeket a ZTE-vel az előző szezonban eredményesen hajrázó Márton Gábor irányította, akinek még nem igazán állt össze új csapata, legalábbis nem tudott komoly fölényt kialakítani az átigazolások miatt sok alapemberét elveszítő, de lelkesen és szervezetten játszó hazai együttessel szemben.

Kapcsolódó cikkek