fotó: pixabay.com

Zalaegerszegen is folytatódott a sikersorozat

Zalaegerszegen is folytatódott a sikersorozat

Az újonc Budafoki MTE 3-1-re győzött vasárnap a Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

A fővárosiak sorozatban aratott harmadik sikerükkel feljöttek a második helyre a tabellán, míg a zalaiak egymás után harmadszor maradtak pont nélkül.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

ZTE FC-Budafoki MTE 1-3 (1-2)

Zalaegerszeg, 1896 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Szalai D. (10.), illetve Kovács D. (11.), Kulcsár K. (21.), Skribek (76.)
sárga lap: Kovács B. (35.), Gergényi (45.), Lesjak (88.)

ZTE FC:
Demjén – Szalai D., Bobál D., Lesjak, Gergényi – Sankovic, Bedi – Vass P. (Tajti, 67.), Kovács B. (Babati, 54.), Szánthó (Kun, 75.) – Dragóner (Zimonyi, 54.)

Budafoki MTE:
Póser – Margitics (Huszti A., 57.), Vaszicsku (Soltész, 54.), Nikolic, Medgyes – Micsinai, Oláh B. – Ihrig-Farkas (Skribek, 72.), Kulcsár K. (Zsóri, 72.), Szabó M. – Kovács D.

A hazaiak már az első percben nagy helyzetet hagytak ki, de így sem kellett sokáig várniuk a vezető gólra.

Azonban nem örülhettek sokáig, mert a középkezdés után a vendégek az első támadásukból egyenlítettek. A ZTE próbált irányítani, de támadásai legtöbbször korán elhaltak, ellenben a budafoki kontrák veszélyesebbek voltak. A fővárosiak aztán nem akciógóllal, hanem Kulcsár szabadrúgásával fordítottak a játékrész derekán. A kék-fehérek hátrányban sem tudtak újítani, a Budafok viszont közel járt ahhoz, hogy megduplázza az előnyét, ugyanis Vaszicsku fejes gólját les miatt nem adták meg, a szünet előtt pedig Kovács Dávid rontott el egy ziccert.

A folytatásra nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a ZTE, és annak ellenére sem sikerült egyenlítenie, hogy a kezdeti rohamok során akadt néhány lehetősége. Az idő múlásával meddővé vált a hazaiak fölénye.

Az utolsó negyedórára ismét fokozta a nyomást a Zalaegerszeg, azonban ezt hamar kihasználta a Budafok, amely egy gyors ellentámadás végén a csereként beállt Skribek révén eldöntötte a három pont sorsát. Az újabb bekapott gól, megtörte a kék-fehérek lendületét, így a lefújásig az eredmény már nem változott.

Kapcsolódó cikkek