stadion üres székei (illusztráció), forrás: pixabay.com

Varga duplájával nyert a Paks

Varga duplájával nyert a Paks

A házigazda Paks a góllövőlistát vezető Varga Barnabás duplájával legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén, ezzel megerősítette harmadik helyét a tabellán.

A Tolna vármegyei együttes sorozatban a negyedik sikerét aratta otthon, míg a vendégek immár nyolc meccse nyeretlenek a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 28. forduló:

Paksi FC-Kisvárda Master Good 2-0 (1-0)
Paks, 2097 néző, v.: Káprály
gólszerző: Varga B. (43. – 11-esből, 77.)
sárga lap: Osváth (45+2.), illetve Széles (18.), Jovicic (79.)

Paksi FC:

Nagy G. – Kinyik, Kádár, Szélpál – Osváth, Haris (Vas G., 60.), Balogh B. (Gyurkits, 90.), Sajbán (Böde, 75.), Szabó J. – Varga B., Skribek (Hahn, a szünetben)

Kisvárda Master Good:

Hindrich – Hej, Jovicic, Széles, Leoni – Ötvös (Karablejov, 73.), Melnyik, Navratil (Spasic, 59.), Makowski (Lucas, 73.) – Camaj (Ilievski, 80.), Mesanovic

Az első félidő sokáig eseménytelenül telt, mindkét oldalon akadt ugyan egy-egy távoli lövés, de a kapusoknak nem volt dolguk. A Paks irányította a játékot, labdabirtoklási fölénye azonban helyzetekben nem mutatkozott meg, kiszámítható beadásait hárította a Kisvárda. A vendégek kontrákkal próbálkoztak, de ezek korán elhaltak. A játékrész hajrájában aztán egy gyors hazai támadás során Leoni buktatta Skribeket a kapu előterében, a játékvezető pedig VAR-vizsgálat után 11-est ítélt. A büntetőt a gólkirályjelölt Varga értékesítette magabiztosan.
A fordulást követően nyíltabbá vált a küzdelem, a Kisvárda jóval aktívabban támadott. Előfordult, hogy a házigazda percekig védekezni kényszerült, egyszer csak a kapufa mentette meg a góltól. A folytatásban kijött a szorításból a Paks, és több helyzetet is kialakított, majd Varga remek egyéni megmozdulásával megduplázta előnyét, amelyet a lefújásig megőrzött.

Kapcsolódó cikkek