forrás: pixabay.com

Simán legyőzte a Kisvárdát az Újpest

Simán legyőzte a Kisvárdát az Újpest

Az Újpest 4-0-ra legyőzte a Kisvárdát a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának első szombati mérkőzésén.

A legutóbb ezüstérmes hazai csapat sorozatban a harmadik vereségét szenvedte el az élvonalban. A találkozót eredetileg Kisvárdán rendezték volna, de a Várkerti Stadionban elhasználódott a gyep, ezért a piros-fehérek a pályaválasztói jog felcserélését kérték.

OTP Bank Liga, 9. forduló:

Újpest FC-Kisvárda Master Good 4-0 (3-0)

Szusza Ferenc Stadion, 1984 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Vranjanin (31., öngól), Goure (36., 45+1.), Simon K. (68.)
piros lap: Kovacic (59.), Ötvös (93.)
sárga lap: Diaby (18.), illetve Vranjanin (20.), Camaj (30.), Navratil (73.)

Újpest FC:
Nikolic – Szabó B., Diaby, Csongvai, Antonov – Mack, Onovo (Boumal, 81.) – Simon K. (Varga Gy., 81.), Katona (Ljujic, 69.), Csoboth (Lahne, 69.) – Goure (Tallo, 75.)

Kisvárda Master Good:
Hindrich – Gey, Vranjanin, Kovacic, Matheus Leoni – Asani (Navratil, 70.), Ötvös, Karabeljov (Melnyik, a szünetben), Makowski (Vida, a szünetben) – Mesanovic (Ilievski, 80.), Camaj (Lucas, a szünetben)

Egyértelműen az Újpest kezdte jobban és lendületesebben a találkozót, a technikai hibák azonban eleinte megakadályozták a nagyobb helyzetek kialakulását. A játékrész derekán a vendégeknek is volt néhány ígéretes akciójuk, de a lövések rendre elkerülték a kaput. Bő félóra elteltével a lila-fehérek jutottak vezetéshez egy öngóllal: a felszabadítani akaró Vranjanin találta el nagyon szerencsétlenül a labdát. A fővárosiak lendületbe jöttek – Csoboth volt különösen elemében – és kifejezetten veszélyesen futballoztak a szünet előtti percekben, így Goure duplájával jószerivel el is döntötték a három pont sorsát az első félidőben.

A folytatásban a Kisvárdán a hármas csere sem segített, ugyanúgy a nagy kedvvel futballozó Újpest akarata érvényesült, ráadásul az 59. percben Kovacic utolsó emberként szabálytalankodott, így kiállította őt a játékvezető.

A hazaiaknak tíz perc sem kellett, hogy emberelőnyben is betaláljanak, 4-0 után pedig mindkét csapat gyakorlatilag már csak a lefújást várta. Nem sokkal a vége előtt a szintén utolsó emberként szabálytalankodó Ötvöst is leküldte a pályáról a bíró, így a vendégek kilenc emberrel fejezték be a mérkőzést.

Kapcsolódó cikkek