forrás: pixabay.com

Pontot szerzett Kecskeméten a Honvéd

Pontot szerzett Kecskeméten a Honvéd

A második helyen álló Kecskemét hazai környezetben 2-2-es döntetlent játszott a bennmaradásért küzdő Budapest Honvéddal a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulójának szombati játéknapján.

A négy kör óta nyeretlen kispesti csapat története során másodszor szerzett pontot Kecskeméten, legutóbb 2010 áprilisában ért el döntetlent a hírös városban. A lila-fehérek ugyan sorozatban ötödik bajnoki találkozójukon maradtak veretlenek, de ebből csupán egyet nyertek meg.

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Kecskeméti TE-Budapest Honvéd 2-2 (2-2)
Kecskemét, 2527 néző, v.: Káprály
gólszerzők: Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 26.)
sárga lap: Szuhodovszki (14.), Katona B. (32.), illetve Lovric (32.), Gomis (35.), Cirkovic (83.), Plakuscsenko (88.)

Kecskeméti TE:

Varga Á. – Nagy K., Szabó A., Rjasko, Belényesi, Zeke – Szuhodovszki (Szalai G., 89.), Vágó (Nikitscher, a szünetben), Banó-Szabó (Májer, 71.) – Katona B. (Meskhi, 77.), Tóth B. (Horváth K., a szünetben)

Budapest Honvéd:

Szappanos – Prenga, Doka, Capan – Tamás K., Mitrovic, Gomis (Plakuscsenko, 67.), Lovric (Cirkovic, 56.) – Samperio (Átrok, 91.), Lukic, Domingues (Kocsis D., 91.)

Gyorsan vezetést szerzett a Kecskemét, Katona egy remek egyéni megmozdulás után használta ki, hogy a labda a szél miatt rendkívül furcsa röppályán érkezett elé a 16-oson belül. A kecskeméti drukkerek nem ünnepelhettek sokáig, mert Lukic tökéletes passza után Domnigues révén három perccel később egyenlített a Honvéd, sőt, hét perc elteltével a csatár második góljával a vezetést is megszerezte.

A Kecskemét védekezése rendkívül szervezetlen volt, így a kispestiek újabb ziccert alakítottak ki, Samperio azonban ezúttal hibázott.

A kihagyott lehetőség gyorsan megbosszulta magát, Szuhodovszki egy szép csel után a szünet előtt egyenlített. Szabó István, a hazaiak mestere a szünetben kettős cserével próbálta rendbe szedni csapatát, de még ezután is inkább a fővárosiak futballoztak veszélyesebben. Negyedórával a rendes játékidő vége előtt a Honvéd több nagy helyzetet is elpuskázott, így végül nem tudta elvinni a három pontot, noha a mutatott teljesítménye alapján erre rászolgált volna.

Kapcsolódó cikkek