forrás: pixabay.com

November óta először nyert a Kisvárda

November óta először nyert a Kisvárda

A dobogós helyekért hajtó Kisvárda hazai környezetben 2-1-re nyert a bennmaradásért küzdő Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának pénteki nyitómérkőzésén.

A Kisvárda november 5-e óta először gyűjtötte be a három pontot, igaz, idén még veretlen, hiszen három döntetlen után most megszerezte első győzelmét 2023-ban.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-1 (1-0)
Kisvárda, 1890 néző, v.: Rúsz
gólszerzők: Kovacic (35.), Makowski (52.), illetve Simon K. (46.)
sárga lap: Ötvös (22.), Széles (28.), Camaj (42.)

Kisvárda Master Good:

Hindrich – Hej, Kovacic, Széles, Leoni (Kravcsenko, 91.) – Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 73.) – Makowski, Ilievski (Navrátil, a szünetben), Camaj (Vida, 73.) – Mesanovic (Spasic, 93.)

Újpest FC:

Nicolic – Pauljevic, Diaby, Hall, Antonov – Onovo, Jakobi – Varga Gy. (Simon K., a szünetben), Szabó II. B. (Gouré, a szünetben), Csoboth (Borello, 79.) – Mudrinski

Kiegyenlített játékot és kevés helyzetet hozott az első félidő, amelynek közepén az Újpest kis híján vezetést szerzett, de les miatt maradt a gól nélküli döntetlen. A 35. percben egy pontrúgást követően az első kisvárdai gólját szerző Kovacic révén előnybe került a hazai alakulat.
A fordulást követően szinte azonnal egyenlített az Újpest, a félidőben csereként pályára lépő Simonnak egy perc kellett, hogy a kapuba találjon. Az 52. percben egy ritkán látható szép góllal újra a Kisvárda vezetett: a szünetben pályára lépő Navrátil kapott egy szenzációs indítást, az újpestiek kapusa azonban remekül szerelt becsúszva, viszont Makowski a felszabadítás után a kezdőkörből kapásból tökéletesen ívelte vissza a kapu jobb oldalába. A gyors gólváltást követően kissé visszaesett a színvonal, a Kisvárda nem erőltette a támadásokat, az Újpest játékából pedig hiányzott az átütő erő. A hajrában ugyan volt néhány kisebb lehetősége a fővárosiaknak, de az eredmény nem változott.

Kapcsolódó cikkek