Megszerezte első győzelmét a Honvéd

Megszerezte első győzelmét a Honvéd

Az eddig pont nélküli Budapest Honvéd hat gólt, két kiállítást és egy kihagyott büntetőt hozó mérkőzésen legyőzte a házigazda Diósgyőrt a labdarúgó OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján.
A hazaiak harmadik meccsükön az első vereségüket szenvedték el.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Diósgyőri VTK-Budapest Honvéd 2-4 (2-2)

Diósgyőri Stadion, 3917 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Grozav (42.), Molnár G. (45+2.), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (89.)
sárga lap: Drazic (19.), Ivanovski (53.), Hegedűs J. (64.), Antal (70.), illetve Ugrai (39.), Gazdag (40.), Traore (86.)
kiállítva: Polgár (70.), Grozav (94.)

Diósgyőri VTK:

Antal – Sesztakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Molnár G. (Hasani, 78.), Iszlai, Rui Pedro (Max, 68.) – Drazic, Ivanovski (Szűcs, 74.), Grozav

Budapest Honvéd:

Tujvel – Mezgrani, Baráth, Batik, Aliji (Uzoma, 87.) – Ugrai, Hidi, Zsótér, Gazdag, Bocskay (Kesztyűs, a szünetben) – Balogh (Traore, 65.)

Az első negyedóra mezőnyjátéka után gyakorlatilag az első komolyabb helyzetet értékesítve megszerezte a vezetést a vendégcsapat, amely a folytatásban is többet veszélyeztetett. A hazaiak csak a játékrész utolsó harmadában váltak aktívabbá, de ez – legalábbis elsőre úgy tűnt – megbosszulta magát.

Gazdag egy kontrából megiramodott, majd nagyszerű megoldással, szinte álló helyzetből, a labdát az egész diósgyőri védősoron átemelve megduplázta a Honvéd előnyét.

A különbség azonban nem tartott sokáig, Grozav és Molnár révén ugyanis még a szünet előtt egyenlíteni tudtak a hazaiak. Az első játékrész hajrájában hat perc alatt három gól született. A szünet után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, majd ismét a félidő második felében pörögtek fel az események.

Előbb Gazdag egy lesgyanús helyzet után ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, majd Polgár Ugrai lerántásáért piros lapot kapott.

A Diósgyőr emberhátrányban sem adta fel a csatát, többször is zavarba hozta a Honvéd védelmét, de még egyszer már nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén – Ugrai révén – visszaállt a kétgólos különbség. A ráadás pillanataiban Iszlai 11-est hibázott, majd még Grozav is kapott egy piros lapot.

Kapcsolódó cikkek