fotó: pixabay.com

Megint csak egy pontot szerzett a MOL Fehérvár

Megint csak egy pontot szerzett a MOL Fehérvár

Egy-egyes döntetlent játszott Gyirmóton a MOL Fehérvár a labdarúgó OTP Bank Liga harmadik fordulójában.

A székesfehérvári csapat az első fordulóban is 1-1-gyel zárt Zalaegerszegen, a Ferencváros elleni a második körös mérkőzését pedig elhalasztották. A hazaiak eddigi három találkozója közül kettő végződött 1-1-gyel.

OTP Bank Liga, 3. forduló:

Gyirmót FC Győr-MOL Fehérvár FC 1-1 (0-1)

Gyirmót, Alcufer Stadion, 1822 néző, v.: Karakó
gólszerzők: Varga B. (61.), illetve Petrjak (30.)
sárga lap: Zeke (77.), illetve Kojnok (51.), Stopira (53.), Jallow (91.)

Gyirmót:
Hársfalvi – Major, Ene, Széles, Zeke – Nagy P. (Csonka, 63.), Vass Á., Radics (Hajdú, 63.) – Herjeczki (Szegi, 93.), Varga B. (Simon A., 80.) – Medgyes (Hasani, 62.)

Fehérvár:
Kovácsik – Fiola (Kojnok, a szünetben), Musliu (Zivzivadze, 68.), Rus, Stopira – Petrjak (Jallow, 88.), Makarenko, Alef (Szendrei, 38.), Heister – Dárdai, Nikolics (Szabó L., 88.)

Szabics Imre, a vendégek vezetőedzője a mérkőzés előtt elmondta, Loic Negónak csütörtökön pozitív lett a Covid-tesztje, ezért rá nem számíthat, ugyanakkor a pénteken elvégzett újabb teszteléseken az összes többi játékos, illetve a stábtagok eredménye negatív eredményt hozott.

A Fehérvár Nikolics révén már a hatodik percben a hazaiak kapujába talált, de a támadó lesen kapta a labdát, és az asszisztens jelzését a videós elemzés megerősítette. Az esti időpont ellenére nagy melegben zajlott a mérkőzés, amelyen a várakozásnak megfelelően a székesfehérváriaknál volt többet a labda, helyzetek azonban – Nikolics kilépését leszámítva – jó ideig nem alakultak ki. Majdnem fél óra telt el, amikor szépen kidolgozott akcióból vezetéshez jutott a Fehérvár: Fiola átívelése után Heister az érkező Petrjak elé passzolt, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. A hátránya ellenére maradt a stabil védekezésnél a Gyirmót, így érdemben nem változott a játék képe. Egy ellenakció végén azonban ezzel együtt is majdnem összejött az egyenlítés, de a Fiola szorításában kilépő Medgyes kicsit pontatlanul célzott.

A vendégeknél Alefet az első félidő hajrájában sérülés miatt le kellett cserélni, de a második játékrészre már Fiola sem jött ki hasonló okból.

A pihenőt követően maradt az addigi játék mindkét oldalon, majd negyedóra elteltével a hazaiak szöglet utáni fejesből egyenlítettek. Továbbra is zártan védekezett a Gyirmót, nehezen találta a hazai falon a rést a Fehérvár, amely így ismét kénytelen volt megelégedni az egy ponttal.

Kapcsolódó cikkek