stadion üres székei (illusztráció), forrás: pixabay.com

Legalább ez sikerült a Honvédnak

Legalább ez sikerült a Honvédnak

A kiesőhelyen álló Budapest Honvéd 1-0-ra győzött a sereghajtó Vasas FC vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójának vasárnapi játéknapján.

A kispestiek október 22. után nyertek ismét idegenben bajnoki meccset. Sikerükkel életben tartották bennmaradási esélyeiket, az angyalföldiek viszont még az eddiginél is kilátástalanabb helyzetbe kerültek.

Eredmény, 26. forduló:

Vasas FC-Budapest Honvéd FC 0-1 (0-0)
Új Illovszky Rudolf Stadion, 1984 néző, v.: Berke
gólszerzők: N. Lukic (85.)
sárga lap: Otigba (15.), Iyinbor (75.), Holender (77.), Balogh N. (91.), illetve Lovric (37.)

Vasas FC:
Uram – Szivacski (Zimonyi, 88.), Otigba, Iyinbor, Silye – Hinora (Hidi M., 88.), Berecz, Urblík (Hidi P., 67.) – Holender, Novothny (Balogh N., 67.), Szilágyi (Cipf, 55.)

Honvéd:
Dúzs – Capan, Prenga, Lovric – Tamás K., Gomis (Keresztes, 68.), Mitrovic (Cirkovic, 90.), Eördögh (Jónsson, 82.) – Domingues (Enin, 82.), N. Lukic, Plakuscsenko (Samperio, a szünetben)

Mivel az angyalföldi csapat szerdán 3-0-ra kikapott a másodosztályú Budafoktól a Magyar Kupa elődöntőjében, csütörtökön a klub szerződést bontott Kondás Elemér vezetőedzővel, aki helyett immár Desits Szilárd irányítja a szakmai munkát.

Mindkét együttes sok hibával kezdte a mérkőzést, a kispestiek enyhe fölénye csupán szögletekben mutatkozott meg. A hazaiak először a 26. percben kerültek helyzetbe, erre még egy-egy alkalommal volt példa mindkét oldalon a szünetig, de gól nem született az alacsony színvonalú első félidőben, amely kaput eltaláló lövés nélkül ért véget. A 54. percben Holender Filip 17 méterről a keresztlécet találta telibe, a túloldalon pedig az 58. percben a csereként beállt Jairo Samperio lőtt kevéssel a kapu mellé. Némileg felgyorsult a játék, Szivacski Donát előtt is ígéretes lehetőség adódott, de nem élt vele. A vendégek részéről Nikola Mitrovicnak volt egy kapáslövése, de Uram János védett, vagyis ebben a játékrészben már a kapusoknak is volt dolguk, ha nem is gyakran. A 85. percben Keresztes lövése a kapu előterében Iyinbor lábáról Nenad Lukic elé pattant, ő pedig közelről magabiztosan a hálóba továbbított, ezzel dőlt ez a találkozó.

Kapcsolódó cikkek