illusztráció, forrás: pixabay.com

László Csaba: felemelő érzés újra Székelyföldön dolgozni

László Csaba: felemelő érzés újra Székelyföldön dolgozni

Felemelő érzésnek nevezte a székelyföldi FK Csíkszereda labdarúgóklubjának alig több mint egy hete kinevezett új szakmai igazgatója, hogy szülőföldjén dolgozhat.

Az 58 éves, székelyudvarhelyi születésű szakember az M1 aktuális csatornának kedden azt mondta, szeretné ott kamatoztatni a pályafutása során megszerzett tudást és tapasztalatot, ahol a futballkarrierje elkezdődött.

“Régóta ismerjük egymást, a Székely Labdarúgó Akadémiáról is megvolt minden információm, így két-három nap egyeztetés után igent mondtam a felkérésre”

– nyilatkozott László Csaba, aki pályafutása során többek között a magyar válogatottnál másodedzőként, a Ferencvárosnál vezetőedzőként, az ugandai nemzeti együttesnél pedig szövetségi kapitányként is dolgozott.

“Komoly szakmai munka folyik itt, ebben szeretnék segíteni úgy az akadémiát illetően, mint a felnőtt csapat szempontjából. Remélem, hogy a klub ugyanolyan sikeres lesz velem, mint amilyen volt eddig nélkülem”

– jelentette ki a szakember.

László Csaba beszámolt arról, hogy elsődleges feladatai között a szakmai munka felügyelete, valamint az edzők és az első csapat segítése szerepel.

“A cél az, hogy sikeresek legyünk, előre tudjunk lépni, és én úgy gondolom, hogy ez sem rajtam, sem pedig a klubon nem múlik majd. A célok eléréséért dolgozni kell, de én szeretek dolgozni”

– fogalmazott a szakmai igazgató, akinek a csíkszeredai szerződése a következő idény végéig szól, de szerepel benne egyéves hosszabbításra vonatkozó opció.

“Nem akarok ennyire messzire tekinteni, hiszen csak most kezdtem el a munkát. Először nézzük meg, hogy hogyan tudunk együtt dolgozni, és ha van siker, akkor tudunk közösen gondolkodni a folytatásról”

– mondta László Csaba.

Az FK Csíkszereda a húszcsapatos román másodosztályban szerepel, és hét forduló után a hatodik helyen áll.

Kapcsolódó cikkek