illusztráció

Kétgólos fehérvári siker a ZTE ellen

Kétgólos fehérvári siker a ZTE ellen

A MOL Fehérvár FC 2-0-ra legyőzte a mérkőzést tíz emberrel befejező Zalaegerszeget szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában.
A székesfehérvári csapat ezzel a harmadikról a második helyre lépett előre.

OTP Bank Liga, 12. forduló: MOL Fehérvár FC – Zalaegerszegi TE FC 2-0 (2-0)
Mol Aréna Sóstó, zárt kapuk mögött, v.: Erdős

gólszerzők: Zivzivadze (12.), Houri (21.)
sárga lap: Kovács D. (19. – a kispadon), illetve Szánthó (50.), Vass P. (61.), Szalai D. (68., 71.)
piros lap: Szalai D. (71.)

Fehérvár:
Rockov – Musliu, Stopira, Fiola (Rus 87.) – Bolla, Nego (Pinto 87.), Alef, Houri (Nikolov 76.), Bamgboye (Hangya 62.) – Nikolics, Zivzivadze (Petrjak 76.)

ZTE:
Demjén – Szalai D., Lesjak, Bobál D., Gergényi (Tanasin 35.) – Favorov, Sankovic (Kovács B. 55.) – Szánthó (Szépe 73.), Koszta M. (Vass P. 55.), Könyves – Babati

Támadólag lépett fel mindkét együttes, a hazaiak Budu Zivzivadze révén szereztek vezetést, majd Lyes Houri szép találatával kétgólos előnyre tettek szert. Hátrányba kerülve is próbálkozott becsülettel a ZTE, ám támadásaiba sok hiba csúszott. A Fehérvár sem állt le, továbbra is nagy fölényben futballozott.

Fordulást követően kiegyenlítetté vált a játék, a két tizenhatos között folyt a küzdelem. A hajrára megfogyatkozott a Zalaegerszeg, Szalai Dánielt állította ki a játékvezető a második sárga lapja után. Ezután a Fehérvár több alkalommal beszorította ellenfelét a kapuja elé, de igazi gólveszélyt nem teremtett. A legvégén a ZTE közel állt a szépítéshez, Vass Patrik lövését azonban a gólvonalról rúgta ki Rus Adrián.

Kapcsolódó cikkek