illusztráció

Hajrában szerzett góllal győzte le a Honvédot a PAFC

Hajrában szerzett góllal győzte le a Honvédot a PAFC

A Puskás Akadémia a rendes játékidő utolsó percében szerzett góllal 1-0-ra győzte le a vendég Budapest Honvédot a labdarúgó OTP Bank Liga nyitófordulójából elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén.
A meccset eredetileg augusztus 16-án játszották volna, de akkor a felcsútiak keretében több játékos elkapta a koronavírust.

Ezúttal viszont a kispestieket tizedelte meg a járvány, emiatt a kispadon szinte csak utánpótláskorú labdarúgó volt, a szintén fertőzött Bódog Tamás vezetőedző helyett pedig Klausz László ült a kispadon.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Puskás Akadémia FC-Budapest Honvéd FC 1-0 (0-0)

Pancho Aréna, 623 néző, v.: Erdős
gólszerző: Meissner (90.)
sárga lap: Mance (51.), van Nieff (73.), Kiss T. (92.), illetve Tóth-Gábor (33.), Zsótér (45+1.), Kerezsi (84.)

Puskás Akadémia FC:
Tóth B. – Radics, Spandler, Meissner, Nagy Zs. – Urblík (Plsek, 18.), van Nieff – Slagveer (Kiss T., 53.), Knezevic (Corbu, 87.), Baluta (Tamás N., 53.) – Mance

Budapest Honvéd:
Tujvel – Baráth, Kamber, Lovric – Kocsis D. (Kerezsi, 77.), Szendrei, Hidi, Bocskay, Zsótér (Keresztes, 94.) – Tóth-Gábor (Németh D., 67.), László D. (Kesztyűs, 77.)

Kiegyenlített játékot hozott a mérkőzés első fél órája, miközben sokat hibázott mindkét csapat. Az erősen tartalékos Honvéd bátran lendült támadásba a megszerzett labdákkal, de kevés veszélyt jelentett a hazai kapura, a Puskás Akadémia is mindössze egy ígéretes lövéssel próbálkozott ebben az időszakban.

Az első gólt ígérő lehetőségre a 32. percig kellett várni, ez a fővárosiak előtt adódott, de a szünetig nem zördültek meg a hálók.

A szakadó esőben induló második játékrészben megélénkült a játék, a Honvéd lesről a keresztlécet találta el, míg a Puskás Akadémia szintén lesről gólt ért el. Szabályos találatra ellenben csak a hazaiak voltak képesek: a 90. percben egy szabadrúgást Thomas Meissner pörgetett a vendégkapuba.

A felcsútiak sorozatban elszenvedett négy vereség után nyertek, a fővárosiak három döntetlent követően kaptak ki.

Kapcsolódó cikkek