forrás: pixabay.com

Győzelemmel tért vissza otthonába a Kisvárda

Győzelemmel tért vissza otthonába a Kisvárda

Győzelemmel tért vissza otthonába a Kisvárda, amely a labdarúgó OTP Bank Liga 10. fordulójának első szombati találkozóján 2-1-re nyert a Mezőkövesd ellen. A játéknap előtt még sereghajtó Kisvárda és az utolsó előtti riválisa most helyet cserélt a tabellán.

A Kisvárda ebben az idényben ezt megelőzően csak idegenben játszott a gyepszőnyege teljes cseréje miatt. A szeptember 3-án kinevezett Mátyus Jánosnak három vereség után ez volt az első bajnoki sikere az együttessel.

OTP Bank Liga, 10. forduló: Kisvárda Master Good-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (2-1)

Kisvárda, 2150 néző, v.: Pillók
gólszerzők: Cipetic (29., 11-esből), Balogh N. (41.), illetve Széles (22., öngól)
sárga lap: Nagy G. (20.), Beriasvili (28.)

Kisvárda Master Good:
Kovács M. – Cipetic (Stefan, 90.), Lippai, Széles, Alic (Körmendi, 76.) – Melnyik, Ötvös – Camaj, Makowski (Ilievski, 60.), Balogh N. (Navratil, 60.) – Mesanovic (Nikolov, 76.)

Mezőkövesd Zsóry FC:
Piscitelli – Kállai, Beriasvili (A. Lukic, a szünetben), Pillár, Vajda S. – Cseke (Lehoczky, 71.), Gomis, Nagy G. (Brtan, 85.) – Cseri – Drazic, Szalai J. (Ugrai, 71.)

A találkozó elején kétszer is a kapufa mentette meg a hazaiakat, azonban a játékrész közepén a szerencse már elpártolt tőlük: a Mezőkövesd egy rendkívül szerencsés öngóllal megszerezte a vezetést.

Nem sokkal később sikerült egyenlíteni. Úgy tűnt, Beriasvili, a vendégek védője simán kifejelt egy beadást, a VAR szerint azonban eközben kézzel eltalálta Mesanovic arcát. A játékvezető felvételek felülvizsgálatát követően végül a 11-es pontra mutatott, Cipetic pedig nem hibázott.
Nem sokkal a szünet előtt már “tiszta” gólt szerzett a Kisvárda, Balogh remek fejesével kerültek előnybe a vendéglátók. A fordulást követően már sokkal inkább a Kisvárda akarata érvényesült, de nem tudta megszerezni a harmadik találatot. A találkozó így az utolsó pillanatig kiélezett és szoros volt, végül paprikás hangulatban ért véget, az állás pedig nem változott.

Kapcsolódó cikkek