illusztráció

Gyorsan döntött a ZTE az MTK ellen

Gyorsan döntött a ZTE az MTK ellen

A Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra nyert az MTK Budapest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójának szerdai játéknapján. A zalaiak otthon 2008 óta veretlenek a fővárosi kék-fehérekkel szemben.

OTP Bank Liga, 15. forduló:

ZTE FC-MTK Budapest 2-0 (2-0)

Zalaegerszeg, v.: Solymosi
gólszerzők: Zimonyi (4.), Szánthó (12.)

ZTE FC:
Demjén – Lesják, Szépe, Bobál D. – Szánthó (Vass P., 68.), Favorov, Sankovic, Tajti (Gergényi, 73.), Bedi – Koszta (Szalai D., 87.), Zimonyi (Babati, 68.)

MTK Budapest:
Mijatovic – Ikenne-King, Varju, Fereira, Herrera (Clinton, 78.) – Cseke, Kata, Dimitrov (Barna, 56.) – Gera (Schön, 78.), Miovski (Biben, 56.), Prosser (Drljo, 89.)

Az MTK gyorsan nehéz helyzetben találta magát, hiszen már a negyedik percben hátrányba került egy hatalmas védelmi hibát követően, nyolc perccel később pedig Szánthó révén meg is duplázta előnyét a hazai csapat. A ZTE gyakorlatilag húsz perc alatt eldönthette volna a három pont sorsát, a szünetig azonban nem változott az eredmény. A második félidőre a Zalaegerszeg inkább visszahúzódott a saját térfelére, és bár ez alapján az MTK-nak kellett volna helyzeteket kialakítania, a hazaiak előtt adódtak gólszerzési lehetőségek. Ezek kimaradtak, így maradt a 2-0-s eredmény.

Kapcsolódó cikkek