A székesfehérvári Rúben Pinto (b) és a ferencvárosi Botka Endre a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2021. február 7-én, fotó: Szigetváry Zsolt/MTI

Gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot a Fradi

Gyakorlatilag megnyerte a bajnokságot a Fradi

Az éllovas és címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte legfőbb riválisát, a 69. perctől emberhátrányban játszó Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának rangadóján, vasárnap.
A fővárosiak előnye immár 16 pont, az eddig második székesfehérváriakat pedig megelőzte a Puskás Akadémia csapata.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők: Uzuni (11.), Nguen (61.)
sárga lap: Uzuni (22.), Haratin (64.), illetve Fiola (3.), Rus (17., 69.)
piros lap: Rus (69.)

Ferencváros:
Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister (Civic, 85.) – Haratin (Vécsei, 85.), Sigér (Laidouni, 70.), Somália – Nguen (Mak, 80.), Boli, Uzuni (Isael, 80.)

MOL Fehérvár:
Rockov – Bolla (Nikolics, 60.), Rus, Musliu, Fiola – Nego, Alef, Pinto, Bamgboye – Houri (Hangya, 73.), Petrjak

Jó tempóban kezdődött a mérkőzés, amelyen Uzuni góljával – Sigér védők mögé beívelt labdáját kotorta kapásból a kapuba – a 11. percben vezetéshez jutott a házigazda.

A folytatásban a Fehérvár erejét nagyrészt felemésztette az intenzív letámadás, a vendégek a megszerzett labdákból csak pár alkalommal tudtak veszélyeztetni. A Ferencváros eközben átadta a területet: megerősített középpályás sorának köszönhetően szervezett, hiba nélküli volt a védekezése. Támadásait az indításokra alapozta, kontráiból viszont ritkán sikerült helyzetet kialakítania. Az első félidőben nagy volt a küzdelem, mindkét oldalon sok volt a taktikai szabálytalanság. A játék képe a szünet után sem változott, egészen a 61. percig, amikor Boli kiugratásából Nguen kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A kedvüket vesztő vendégek létszáma kevéssel később megfogyatkozott – Rus gyűjtötte be második sárga lapját -, innen pedig nem volt visszaút a Fehérvárnak, amely a hajrában hiába mozgósított nagy erőket, kialakított helyzeteiből még szépítésre sem futotta.

A Ferencváros győzelmével nagy lépést tett az ismételt címvédés felé, miután a tabellán 16 pontra nőtt az előnye a második, illetve harmadik helyezett Puskás Akadémiával, valamint MOL Fehérvárral szemben.

A Ferencváros immár öt forduló óta veretlen a bajnokságban, ebben az időszakban három győzelem mellett két döntetlent könyvelt el, 11-2-es gólkülönbséggel. A Fehérvár nyeretlenségi sorozata négy mérkőzés óta tart a pontvadászatban, egy döntetlen mellett harmadszor kapott ki.

Kapcsolódó cikkek